Computex 2019: új beviteli eszközökkel találkoztunk a G.Skill standján

Hazai pályán ismerkedtünk a tajvani céggel, akik megmutatták nekünk legújabb perifériáikat.

Nem volt nehéz észrevenni a forgatagban a G.Siill standját, hiszen az egyik szélén végig ott sorakoztak a különböző modderek által készített számítógépek, amelyekből természetesen a fényforrások sem maradhattak ki. Ha pedig már odacsábítottak minket ezek a csodás eszközök, megkérdeztük, hogy milyen újdonságokat hoztak a Computexre.

Kattintásra galéria nyílik.
Kattintásra galéria nyílik. [+]

A csak perifériákból álló lista első eleme a G.Skill MD550 vezeték nélküli egér, ami a mellékelt 2,4 GHz-es vevőegység mellett Bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül is képes kommunikálni számítógépünkkel. Az igen könnyű és kompakt kialakítású eszköz fehér színben pompázik, a fehér burkolatot egy mágneses kupakkal védhetjük meg, ami sajnos fényes felületű, így lehet erre sem ártana még egy kupak.  A két darab AAA elemmel táplált egér a Pixart PAE3805 érzékelőjét kapta, amit kiegészítettek a Track-on-Glass technológiával is, amit gyorsan ki is próbáltunk, az átlátszó üveglapon egész jó maradt a kezelhetőség.

G.Skill MD550
G.Skill MD550 [+]

Az MX350 személyében szintén egy egeret tisztelhetünk, melynek matt műanyag burkolata alatt egy Pixart 3327 szenzor dolgozik. Ennek érzékenységét hat lépésben állíthatjuk a gumírozott görgő mögött elhelyezett DPI szabályzó gombokkal, a mintavételezés értéke 1000 Hz. Plusz gombokból kettőt is kapunk a bal hüvelykujj környékén, valamint nem maradhatott le az RGB világítás sem, ennek színét és módjait azonban csak az egér alján található gombbal változtathatjuk, szoftveres testreszabhatóságra nincs lehetőség.

G.Skill MX350
G.Skill MX350 [+]

Cikkünk utolsó szereplője a KM360 névre hallgató mechanikus billentyűzet, melynek tervezése során a hordozhatóság volt a fő irányvonal, ennek fényében TKL kialakítást kapott, a csatlakoztatáshoz szükséges USB Type-C vezeték pedig leválasztható. A dupla fröccsöntéssel készült kupakok alatt Cherry MX Red kapcsolók várják, hogy megdolgoztassuk őket, a vállalat tervei szerint a választható switchek listája a jövőben bővülni fog.

G.Skill KM360
G.Skill KM360 [+]

A billentyűzet az állítható fényerejű, fehér színű háttérvilágítás mellett olyan funkciókat is megkapott, mint az NKRO és az anti-ghosting. A lebegni látszó gombok alatti alap alumíniumból készült, színek tekintetében pedig a fehér és a sötétszürke-fekete változatokból válogathatunk. Az újdonságok árát és piacra kerülésük várható idejét egyelőre nem tudták megmondani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés