Computex 2018: táppal, vízzel készül a ROG

ROG – annak, aki mer. Szól az ASUS gamer márkájának jelmondata, és a bemutatott újdonságokból is látszik, hogy a cég nem fél a kudarctól.

Elképesztően látványos fény- és hangorgiával indult a ROG eseménye: a lézerek, a gyomorrengető basszus egy komoly rockkoncertet vagy hollywoodi szuperprodukció trélerét idézte – az ASUS legendás elnöke, Jonney Shih pedig szokásos lelkesedésével és a ROG-ra tartogatott bőrkabátjával lépett a színpadra, hogy némi bevezető (és a már hagyományos „thank you” elmondása) után átadja a szót a ROG márka termékfejlesztési vezetőjének. Kris Huang nem is sokat teketóriázott: miután megemlékezett a márka 12. születésnapjáról, elárulta, hogy idén ismét bővülni fog a termékskála, mégpedig nem is egy, hanem rögtön három kategóriával.


[+]

Ezek közül az első a kompakt vízhűtéseké, amelyeknél két családot, a csúcskategóriás ROG RYUJIN és a némileg kedvezőbb árú ROG RYUO kapunk. Természetesen a cégnek muszáj volt valami extrát kitalálni, és a választásuk az OLED kijelzőre esett – nem, nem tévedés, az „egyszerű”, Aura Sync-kompatibilis RGB LED-ek mellett ugyanis a hűtőblokk teteje egy 1,77”-es színes OLED kijelzőt is tartalmaz, amelyre a Prime X299-Deluxe-ról ismerős LiveDash rendszerrel írathatunk ki mindenféle információt, vagy jeleníthetünk meg képeket.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ami ennél fontosabb újítás viszont, az az, hogy a RYUJIN esetében az igen méretes blokkba még egy 60 mm-es ventilátor került, amelynek feladata pótolni a VRM modulokat és más, processzor közeli egységeket hűtő légáramlatokat. A Noctuától származnak a radiátorra kerülő 120 mm-es légkavarók, amelyekből három vagy kettő van, attól függően, hogy a 360 vagy a 240 mm-es modellt választottuk. A RYUO esetében a blokkba épített ventilátorról le kell mondanunk, a fények és az OLED azonban maradnak, a radiátoroknál azonban 120 és 240 mm-es változatok közül választhatunk. Ezen a hűtőn már jobban látszik, hogy az alaprendszer egyébként igen nagy valószínűséggel az Asetek gyárából került ki.


[+]

A hűtés után a másik új kategória a tápegységeké – az első ROG márkajelzésű ilyen eszköz a Thor 1200W Platinum, amelyben 135 mm-es ventilátor, RGB LED-ek és OLED kijelző is található, emellett pedig 80 Plus Platinum tanúsítvánnyal és 10 év garanciával rendelkezik. A táp fejlesztésével kapcsolatban az ASUS-nál elmondták, hogy belső felépítését a minél hatékonyabb hőleadást megcélozva tervezték meg, illetve hogy aki feleslegesnek érezné az 1,2 kW-os teljesítményt, az a későbbiekben egy 850 wattos modellt is választhat majd.


[+]

Végezetül a harmadik új termékkategória a mobiltelefonoké, amelyek között egyelőre csak a ROG Phone található – egy 6 hüvelykes kijelzővel és 2,96 GHz-es Snapdragon 845-ös rendszerchippel szerelt készüléket kapunk, amelyről részletesebb bemutatót a Mobilaréna oldalaink találhattok.

Árakat, megjelenési időpontot és részletesebb specifikációkat egyelőre nem tettek közzé, de a kiállításon még bőven találkozunk majd az ASUS képviselőivel, így lesz lehetőségünk ezeket kiszedni belőlük, illetve beszámolni a többi újdonságról!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés