Computex 2016: X99, Thunderbolt 3, VR és modok a Gigabyte-nál

Minden jel arra mutat, ők is követték a már beállt iparági irányvonalat, és a GTX 1080-uk sem hagyták otthon.

Aki a Gigabyte-ot eddig hiányolta, most azok lélegezhetnek fel, természetesen meglátogattuk őket is, ahol volt RGB-s hardver bőséggel, modokat is állítottak ki, a VR is kipróbálható környezetben jutott szerephez, azonban nem mindent csináltak ugyanúgy, mint a többiek. A VR megoldásuk a lövöldözőstől eltérően egy profi megoldású autóversenyzős volt. A szimulátorba a még nagyobb valósághűség érdekében Gigabyte-os overallban lehetett beülni, a külső szemlélőket pedig egy kilencmonitoros óriásképernyőn kényeztették vizuálisan.

Racing szimulátor VR cockpit a Gigabyte-nál Racing szimulátor VR cockpit a Gigabyte-nál Racing szimulátor VR cockpit a Gigabyte-nál
Racing szimulátor VR cockpit a Gigabyte-nál [+]

Az NVIDIA nem sokkal a rendezvény előtt leplezte le a GTX 1080-as videokártyákat,a Founder Edition-t minden gyártó be is jelentette íziben, de jöttek áttervezett változatok is. Korántsem volt akkora a felhajtás, mint azt a Computex előtt tippeltük volna. Természetesen azért a Gigabyte is kiállított a két egyedi megoldást, ráadásul rögtön SLI-ben egy izmos X99-es konfigurációban. Persze felbukkant a GTX 1080 ugyanezen típusa Thunderbolt 3-as külső VGA dokkolóban és az U.2, PCIe SSD-k képességeit bemutató demókonfigurációban is.

Egyedi Gigabyte GTX 1080, külső egységben is Egyedi Gigabyte GTX 1080, külső egységben is Egyedi Gigabyte GTX 1080, külső egységben is Egyedi Gigabyte GTX 1080, külső egységben is Egyedi Gigabyte GTX 1080, külső egységben is
Egyedi Gigabyte GTX 1080, külső egységben is [+]

Két új alaplap mutatkozott be. Ha még nem lett volna elég a vállalat új X99-es modelljeiből, akkor most jön még egy. A narancssárga színt úgy látszik szeretik, mert az érkező X99-UD3 Plus ilyen lesz. Valószínűleg az igazán sikeres OC széria nyomdokain szeretnék, hogy haladjon. Az adattáblán szereplő adatokon, és azon túl, hogy a későbbiekben érkezik, több információt nem sikerült kiderítenünk. A foglalat mindenesetre OC Socket lesz, és RGB világítást is kap. Alaposan körbefotóztuk, hogy mindenki megvizsgálhassa. A galériában több kép is van róla.

A Gigabyte GA-X99-UD3 Plus A Gigabyte GA-X99-UD3 Plus A Gigabyte GA-X99-UD3 Plus
A Gigabyte GA-X99-UD3 Plus [+]

A belépő szegmensről sem felejtkeztek el, jön egy Thunderbolt 3-as B150-es deszka is, a B150-Gaming TH, ami megkapta az acéllal erősített RAM és PCIe foglalatokat is. Valószínűleg a csúcslapoknál olcsóbb lesz, így annak is megfizethető szinten biztosít a technológiához hozzáférést, aki nem tuningol. A kiállított többi alaplap nem új, de a galériában azért ezek is ott lesznek.

A Gigabyte B150-Gaming TH belépő szegmensbe hoz Thunderbolt 3-at
A Gigabyte B150-Gaming TH belépő szegmensbe hoz Thunderbolt 3-at [+]

Ha már Thunderbolt 3: rengeteg eszközt láttunk, ami ezt az interfészt használja, úgy látszik, komolyan gondolják ezt a Gigabyte-nál. Van a saját megoldások között harmadik cég által megvalósított is, tehát az együttműködésre is nyitottak. A teljesség igénye és további kommentár nélkül az alábbi fényképeken megmutatunk jó néhányat.

Thunderbolt 3 megoldások Thunderbolt 3 megoldások Thunderbolt 3 megoldások
Thunderbolt 3 megoldások [+]

RAID-es belső, Thunderbolt 3-as külső tárhelyet kapott konfiguráció, és mérési adatai. A rendszermeghajtó természetesen NVMe-s Intel SSD volt. A sebességértékek kategóriáikban meglehetősen ütősek, bármelyiket is nézzük.

Külső SSD Thunderbolt 3 módra, de a konfigurációt is elfogadnánk nagyduzzogva Külső SSD Thunderbolt 3 módra, de a konfigurációt is elfogadnánk nagyduzzogva Külső SSD Thunderbolt 3 módra, de a konfigurációt is elfogadnánk nagyduzzogva Külső SSD Thunderbolt 3 módra, de a konfigurációt is elfogadnánk nagyduzzogva
Külső SSD Thunderbolt 3 módra, de a konfigurációt is elfogadnánk nagyduzzogva [+]

A gyártó mini PC üdvöskéje, a legújabb Brix család sem maradt a raktárak mélyén, még ha csak néhány volt is kiállítva a lehetséges variációk közül.

Pár újabb Brix a teljesség igénye nélkül, adattábláikkal Pár újabb Brix a teljesség igénye nélkül, adattábláikkal Pár újabb Brix a teljesség igénye nélkül, adattábláikkal
Pár újabb Brix a teljesség igénye nélkül, adattábláikkal [+]

Végezetül az elmaradhatatlan Gigabyte hardverekre épülő modok, amik minden bizonnyal az amúgy is szellemes mezőny legszellemesebbjeiből kerültek kiválogatásra.

Kidolgozott modok is voltak Kidolgozott modok is voltak Kidolgozott modok is voltak Kidolgozott modok is voltak
Kidolgozott modok is voltak [+]

Ezzel a bejegyzéssel a 2016-os Computex kiállítás tudósítása befejeződött, jövőre (nagyjából) ugyanekkor, ugyanitt találkozunk. Köszönjük a figyelmet, és természetesen támogatóinknak, az ASUS-nak és a TAITRA-nak is köszönettel tartozunk!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés