Computex 2016: ASUS Zenbo – Robotot minden háztartásba!

A Zen sorozaton túl egy teljesen új terméket is bemutattak, ráadásul (ahogy ők nevezik a "robotic computing") egy olyan szegmensben, ahol a cég meglehetősen "szűznek" számít, noha nem titkoltan az ASUS bábáskodott a fejlesztés felett. Ez lett az ASUS Zenbo, a háztartási robot... mármint ha azt nézzük, hogy a vállalat célja, hogy minden háztartásban legyen egy robot – lehetőleg az övék.


[+]

Az önjáró, otthoni hálózatra kapcsolódó, arckifejezéseit LCD-n megjelenítő, és nem utolsó sorban kommunikációra képes Zenbo egyébként nem tűnik rossz ötletnek, főleg ha figyelembe vesszük, hogy mennyire mindenre lesz alkalmas: segít az öregeknek (jelzi, ha elestek vagy veszélyben vannak), ügyel az egészségre, szórakoztat (zenél, játszótárs a gyerekeknek, képet rögzít, videózik, sztorit mesél, videót streamel, stb.), személyi titkárként és ajtónállóként funkcionál, de akár a konyhában is be tud segíteni – igaz, karja nincs.

Az Asus 599 dollárt akar majd kérni a Zenboért, de hogy mikor, arról nincs információ. Sőt, egyelőre az esemény keretén belül nem is lehetett megtudni semmi bővebbet, testközelből sem lehetett megnézni, csak távolról a színpadon, ahol viszont egészen ügyesen mozgott. Az ASUS standon lesz további demonstráció hamarosan, ahol reméljük több információhoz is sikerül majd hozzájutni. Amennyiben ez így lesz, hírünket frissítjük!

Mindenesetre a Zenbo projekthez az ASUS már keresi a fejlesztőket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés