Computex 2015: kőnehéz és kőkemény VGA-k, plusz egy új Steam Machine a Zotacnál

A Zotac ígéretéhez híven nem aprózta el jelenlétét az idei Computexen, ahogyan arra a korábbi közlemények alapján már számítani lehetett. A cég felvonultatta a teljes ZBOX kínálatot, amibe ugyan érkeztek új gépek a kiállításra időzítve, de ezekről újat mondani már nem tudunk, hiszen mindent leírtunk róluk pár nappal ezelőtt.


[+]

A sorban viszont megbújt az SN970 jelű gép, ami a vállalat még tavasszal bemutatott új Steam masinája, amit azóta élőben még nem láthattunk. A Steam árazása szerint az 1000 dolláros gép jelentős előrelépés az előző generációhoz képest kinézetben és hardveresen egyaránt. A most már inkább egy komolyabb set-top boxra hajazó PC technikai specifikációt illetően a processzor még pontosan nem ismert. Ennek oka, hogy az Intel még be nem jelentett Skylake megoldására épít majd.

Zotac Steam masinák egymás közt
Zotac Steam masinák egymás közt [+]

Az viszont már biztos, hogy NVIDIA GeForce GTX970M MXM modul kerül bele, DDR3 SO-DIMM modulból pedig legfeljebb 2x8 GB befogadására képes. A tároló számára lesz M.2 foglalat és hagyományos 6 Gbps-os SATA csatlakozási lehetőség is – a SteamOS-es gépekhez 1 TB HDD, 128 GB SSD, 8 GB DDR3 RAM memória jár a SteamOS kontroller társaságában. Persze lesz ezeken felül dupla Gigabit Ethernet és IEEE 802.11ac-s szabványú Wi-Fi vezérlő, illetve Bluetooth 4.0 támogatás is.

Régi és az új Régi és az új
Régi és az új [+]

Videokártyákból sem volt hiány, ahol ésszerűen a GTX 980 Ti kártyákat népszerűsítette a cég, mint újdonságokat. A többes szám használata nem véletlen, ugyanis az AMP! Edition mellett Omega Edition és hibrid hűtős Arcitcstorm kiadás is érkezett. Utóbbi lényegéről nemrég írtunk a Titan X Arcticstorm kapcsán, de élőben még brutálisabb látni a méretes hűtőt, ami igen tekintélyes tömeget is képvisel, nem árt biztonságosan rögzíteni a házban.


Zotac GTX 980 Ti Arcticstorm [+]


Zotac GTX 980 Ti Arcticstorm [+]


Zotac GTX 980 Ti AMP! Edition[+]

Zotac GTX 980 Ti Omega Edition
Zotac GTX 980 Ti Omega Edition [+]

Zotac GTX 980 Ti AMP! Edition Zotac GTX 980 Ti Omega Edition
Zotac GTX 980 Ti Omega Edition [+]

A kártyák paramétereit (már ahol nyilvános volt) a mellékelt fotókról lehet leolvasni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Előzmények

Hirdetés