Hibrid hűtővel csábít a Zotac Titan X ArcticStorm VGA-ja

Hirdetés

A Zotac a jövő héten kezdődő Computex 2015 alkalmával fogja bemutatni az ArcticStorm Edition fantázianevű VGA-t, ami lényegében egy NVIDIA GeForce Titan X-et rejt maga alatt.


[+]

A kártya újdonsága abban rejlik, hogy alapból azzal a háromventilátoros (3x90 mm), hőcsöves léghűtéssel üzemel, aminek alapja az AMP! Omega sorozatú VGA-k estében már bizonyította hatékonyságát. Ehhez adódik hozzá, hogy az léghűtő alatt egy, a kártya összes lényeges komponensét lefedő, méretes réz hűtőblokk lapul, ami két darab 10 milliméteres csőcsatlakozóval is fel van szerelve, ezáltal a már meglévő vízhűtéses körbe is beilleszthető.


[+]

A ventilátorok lapátjai 65 C-os maghőmérséklet eléréséig egyáltalán nem mozdulnak, ezáltal a kártya teljesen zajtalanul üzemel. Ami az órajeleket illeti, természetesen a Zotac egy kis gyári tuningot is bevetett, így az alapesetben 1000/1086 MHz-es GPU/Boost órajel a hibrid hűtésű VGA-n 1026/1114 MHz-es beállítással üzemel, de a 12 GB-nyi GDDR5 VRAM effektív 7 GHz-es órajelét érintetlenül hagyták.

A kártya áráról egyelőre nincs információ, ez csak a jövő heti kiállítást követő rajtnál fog kiderülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés