Computex 2014: az AMD standja

Hirdetés

Az AMD a Computexen egy igen átfogó standdal készült, melyen szinte mindenből volt egy pici. Ennek megfelelően lehetett játszani, megtekinthetők voltak az újdonságok és a 4K-s videók is előkerültek.

Az AMD standja Az AMD standja
Az AMD standja (forrás: PROHARDVER!) [+]

A játékok szerelmesei a Battlefield 4-gyel apríthatták az ellent. Ezt egy Radeon VGA-val dolgozó mobil gépen is meg lehetett tenni, de a játékosok keménymagja a komoly masinákhoz szokott. Ennek érdekében az AMD készült három darab 4K-s kijelzővel is, mely Eyefinity módban 11520x2160 pixeles felbontásban, maximális grafikai részletességgel tette lehetővé a lövöldét. Az asztali gépben nyolcmagos FX processzor dolgozott Radeon R9 290 szériás VGA-kkal. Természetesen mindkét esetben a Mantle API-n futott a program.

Battlefield 4 asztali és mobil gépen Battlefield 4 asztali és mobil gépen
Battlefield 4 asztali és mobil gépen (forrás: PROHARDVER!) [+]

A vállalat a SteamOS-t sem vetette meg, így két gépet kiállítottak, melyekkel szinten el lehetett szórakozni.

A SteamOS-re épülő masinák
A SteamOS-re épülő masinák (forrás: PROHARDVER!) [+]

A játéknak még mindig nincs vége ugyanis a még fejlesztés alatt álló Lichdom Battlemage című alkotást is ki lehetett próbálni. Ebből a szempontból a TrueAudio került a középpontba, így az AMD a térhangzáshoz szükséges fejhallgatót is biztosította.

A TrueAudio technológiát prezentáló masina
A TrueAudio technológiát prezentáló masina (forrás: PROHARDVER!) [+]

A stand egyik érdekessége az a Kaveri APU-t használó gép volt, mely 4K-s felbontásban játszott le egy HEVC kódolású videót. A tartalom dekódolásáért a HSA-ban írt Strongene dekóder felelt, mely a keleti országokban népszerű Xunlei lejátszó része lesz. A processzorterhelés átlagosan 10-20% volt, ami részben annak köszönhető, hogy a feladat oroszlánrészét az IGP végezte el. Bár ez a bemutató főleg Kínának és a környező országoknak szólt, már most megnyugtatunk mindenkit, hogy a világ nyugati fele sem marad HSA-val gyorsított HEVC dekóder nélkül, ugyanis jelenleg három HSA-s HEVC projektről biztosan tudunk.

AMD Kaveri APU HSA-s HEVC dekódolás közben
AMD Kaveri APU HSA-s HEVC dekódolás közben (forrás: PROHARDVER!) [+]

Előkerült az AMD Mullins APU-t használó tabletjének referenciadizájnja is. Ez ráadásul benne volt egy saját fejlesztésű dokkolóban, mely az éppen szabványosított DockPort interfészt használta.

AMD tablet DockPort felületű dokkolóval
AMD tablet DockPort felületű dokkolóval (forrás: PROHARDVER!) [+]

Végül egy Xbox One konzol is fellelhető volt a standon. Nyilván nem véletlenül, hiszen a Microsoft új generációs masináját egy AMD APU hajtja.

Xbox One az AMD standján
Xbox One az AMD standján (forrás: PROHARDVER!) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés