Computex 2013: az Acer standja - újból felbukkant az Orbe

Az Acer a kiállítás 0. napján mindent bejelentett, így a standon már nem számítottunk külön meglepetésekre, de a Computex esetében hiba ilyet feltételezni, hiszen mindig találni valamit, ami még nem végleges, nem hivatalos, vagy éppen bejelentés előtt áll. Ilyen az Acer Orbe is, amire még februárban bukkantunk rá véletlenül az internet mélyebb bugyraiban, de az eheti sajtóbejelentés alkalmával nem került szóba, ugyanakkor a standon már látni lehetett, hogy is fog kinézni valójában.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ez a fura formájú szerkezet, ahogy korábban is leírtunk, tulajdonképpen egy hálózati adattároló, azaz egy NAS, ami hálózati médialejátszóként is hadra fogható. Korábbi cikkünkben azt is megemlítettük, hogy nem lennénk meglepve, ha az Orbe az Acer Clouddal is összeköttetésben lenne, és ezzel tulajdonképpen látatlanban is a lényegét fogtuk meg az újdonságnak. A Wi-Fi-n vagy Etherneten a helyi hálózatra kapcsolódó Orbe ugyanis felhős tárhelyként működik az otthonunkban, aminek alapját a már általunk is kipróbált Acer Cloud szolgáltatás adja, amire bármilyen PC-vel vagy Androidot, iOS-t futtató mobil eszközzel egyaránt csatlakozhatunk.

Acer Orbe Acer Orbe
Acer Orbe (forrás: PROHARDVER!) [+]

Ezekkel távolról is elérhetjük az Orbe maximum 2 TB-os merevlemezén tárolt adatokat, de akár menthetünk is rá, illetve a szolgáltatás jellegéből adódóan a saját felhőnkhöz kapcsolódó online eszközök között is történhet adatátvitel (például médiafájlok lejátszása). Elvileg az Orbe az Acer Cloud SlipStream szolgáltatását is támogatja majd, ami a különféle eszközökkel készített fotókat automatikusan szinkronizálja a tárolóval, így ezeket azonnal bárki megnézheti otthon anélkül, hogy külön feltöltöttük volna.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A termékkel kapcsolatban még sok a találgatás, bővebben majd akkor tudunk mondani, ha a végleges termék elérhető lesz, de hogy ez mikor fog megtörténni, azzal kapcsolatban nincsenek információink. A standon persze a bejelentett új Acer termékekből is lehetett szemezgetni, így megtapogatható volt az Iconia W3...

Acer W3 Acer W3
Acer W3 (forrás: PROHARDVER!) [+]

és az Aspire R7 is...

Acer Aspire R7 Acer Aspire R7
Acer Aspire R7 (forrás: PROHARDVER!) [+]

...és a hölgyek!


(forrás: PROHARDVER!) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés