Computer Emporium partnernap: Asus

A Computer Emporium partnernapján elsőként az Asus lépett a közönség elé. Beszámolójukat a notebookos vonal bemutatásával indították. Megemlítették, hogy 2003 óta minden évben előrukkoltak valami újítással a hordozható gépek kategóriájában, például elsőként készítettek szénszálas, bőr- vagy éppen bambuszborítású gépeket. Ez idén se változott, a legújabb, UL sorozatot fényes, de karcálló infusion felület védi. Végre többet megtudhattunk a cég notebookjainak teljesítmény és felhasználás szerinti kategorizálásáról is. Egy piramisszerű ábrával mutatták ezt be, aminek alján az otthoni felhasználásra szánt sorozatok (F, K) állnak, középen a professzionális (M, N, U) modellek, míg a piramis csúcsán az exkluzív, prémium (W, G, VX) számítógépek helyezkednek el. Szó esett az UL sorozat 11-12 órás akkumulátor-teljesítményéről is, ezt hamarosan megjelenő tesztünkben bizonyítjuk majd.


[+]

Az előadás második részében a cég barebone termékvonaláról esett szó. Az Asus inkább a könnyű szerelhetőségre összpontosít, mint a teljesítmény növelésére. Ezenkívül olyan különleges szolgáltatásokkal szeretnék elnyerni a vásárlók bizalmát, mint például az Express Gate, ami a számítógép indítása után egy gyorsan, 5-6 másodperc alatt betöltődő rendszert nyit meg, így szinte azonnal böngészhetünk, csetelhetünk, zenét hallgathatunk, képeket nézegethetünk. Ide tartozik még a Q-Fan technológia, ezzel a ventilátor teljesítményét szabályozhatjuk. A hálózati eszközökre térve büszkén említette a cég, hogy az eladásokat tekintve Csehországban elsők, Tajvanon másodikak a kategóriában, illetve Kínában és Oroszországban is előkelő pozíciót foglalnak el. Szó esett a Asus Skype telefonjáról is, mellyel elsőként videotelefonálni is lehet a hanghívások mellett.

A harmadik szekcióban az alaplapokat mutatták be. Számos új technológiával rukkoltak elő, melyeket a legjobb teljesítmény, a megbízhatóság és a jobb biztonság elérése érdekében fejlesztettek ki, ezek Xtreme Design gyűjtőnéven futnak. Egyik ilyen megoldásuk például, hogy a processzor tápellátásáért akár 16 (sőt 32) fázis felel, amivel 96%-os hatásfokot is elérhetnek. Az Intel P55 chipre épülő alaplapjain már megjelentek az Xtreme Design részegységei, ezek a Hybrid Processor, Hybrid Phase és a Hybrid OS csoportokba tömörülnek. A Hybrid Processor megoldásokhoz tartozó TurboV EVO-val valós időben, hardveres tuninggal javítható a gép teljesítménye. Ez történhet a szoftveres GUI-n keresztül vagy a hozzá adott távirányítóval is. Így olcsóbb processzorral is a gyorsabbakhoz hasonló sebessséget érhetünk el plusz befektetés nélkül. A Hybrid Phase T.Probe chipje a tápellátást monitorozza, elemzi és optimalizálja. A Hybris OS tartalmazza a már említett Express Gate-et, mellyel az operációs rendszer indítása nélkül, egy flash memórián tárolt, Linux-alapú felületet indíthatunk. A Maximus III Formula egy csúcs játékos platformot takar, ami ugyancsak a P55-re épül. Tuningolási lehetőségei jelentősen eltérnek a ma megszokottól. Az alaplapra egy USB csatlakozáson keresztül kötött notebookkal (bármilyen márkájú, típusú is legyen),  valós időben állíthatjuk a paramétereket, ahogy a rallyautókat szokták a versenyek előtt. Ez a ROG Connect nevű technológia.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés