Erősít az ASUS

Összesen öt helyszínen, többek között az Árkád üzletház Media Marktjában, a Mammut és az Eurocenter hasonló áruházaiban nyitott saját bemutatósarkot az ASUS hazai képviselete. A megnyitón az újságírók (illetve hamarosan az áruházba látogatók) megszemlélhették az új, szupervékony Eee PC 1008 HA netbookot, újra hallhattak a Disney és az ASUS közös gyermekéről, valamint megfogdoshatták a nagy reményekkel csatába induló U/UX szériát is.

Fény derült az U/UX család bevezető árazására is, típustól függően bruttó 250 és 300 ezer forint közé esnek majd az új notebookok végfelhasználói áron. Elsőként a 12, 14 és 15,6 colos modellekkel indul meg a forgalmazás, a - számunkra - izgalmasabbnak ígérkező, 13,3 colos és 1,6 kg súlyú UX30-ra még egy picit várnunk kell. Ahogy annak idején a W1/W3 szériával is nagyot dobbantott a cég, úgy az U/UX sorozattól is sokat vár a gyártó; elmondásuk szerint kifejezetten jól sikerült ötvözni a dögös megjelenést a magas teljesítménnyel.

Az Ansys és az ASUS együttműködésének köszönhetően hamarosan magyar menüvel vehetjük használatba az Eee Boxokat is, és bár a bemutató nagyobbik része egy látványosabb megjelenésű, ingyenes - angol nyelvű - szoftverrel felszerelt Boxon futott, a magyar megoldásnak sem kell szégyenkeznie -- már csak azért sem, mert ellentétben az ingyenes megoldások bonyolult konfigurációjával, itt egyetlen gombnyomásra feltelepül minden, előre beállítva a legnépszerűbb hazai (és külföldi) szolgáltatásokat (indavideo, youtube stb.).

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés