Hirdetés

Májusban már megvásárolható lesz pár Comet Lake-S processzor

Egyelőre a K-s modellekben érdemes gondolkodni, a többi bejelentett CPU valamikor a nyáron érkezik.

Hirdetés

Az Intel nemrég jelentette be az asztali, Comet Lake-S lapkára épülő processzorokat, amelyek ismert sebezhetőségekre vonatkozó fejlesztéseit is boncolgattuk a tegnapi napon. Viszonylag sok dolog ismert tehát az új platformról, jórészt csak az nem, hogy mikor érkezik. Hivatalosan erre nincs pontos dátum, de az alaplapgyártóktól megtudtuk, hogy ebben a hónapban az Intel elkezdi szállítani K-s, vagyis a tuningolható modelleket.

A nem K-s, azaz lényegében a többi Comet Lake-S processzorra vonatkozóan még eléggé sok a kérdés. Állítólag valamikor a nyáron kerülnek majd az üzletekbe, de ennél közelebbi adat nincs. Itt valószínűleg az új koronavírus-járvány okoz némi felfordulást. Nem véletlen, hogy a legtöbb piaci szereplő inkább elhalasztja a tervezett bejelentéseket, de van úgy, hogy ez nem tehető meg, például az Intel esetében.

A viszonylag nagy intervallum az elérhetőség szempontjából minden bizonnyal annak tudható be, hogy a cégek sem látják teljesen tisztán a járvány utáni kilábalás sebességét, ez ugyanis tényleg sok dologtól függ. A stratégiailag fontos K-s modellek viszont biztosan elérhetők lesznek pár héten belül, és hozzájuk Z490-es alaplapokat is szállítanak majd a gyártók.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés