Végre megjelent az MST Display HUB

Az AMD régóta ígérgeti, hogy a hétköznapi felhasználók kapnak majd egy olyan MST HUB-ot, amely elősegíti a speciális Eyefinity konfigurációk építését. Erre viszonylag sokat kellett várni, így jórészt csak a professzionális piacra szánt méregdrága megoldások számítottak alternatívának, amit az átlagos vásárlóbázis természetesen nem értékelt.

A Club 3D MST (Multi Stream Transport) Display HUB a legfrissebb DisplayPort szabványra épül, így korszerűbb megoldás nem is lehetne. A CSV-5300 típusjelzésű terméket az Eyefinity-t támogató Radeonok DisplayPort interfészére kell kötni, majd a három kijelzőt a HUB három DisplayPort kimenete hajtja meg. A működéshez persze nem szükséges három DisplayPort bemenettel rendelkező megjelenítő, így a trió közül kettő DVI, HDMI vagy D-Sub aljzaton keresztül is dolgozhat. Ráadásul a HUB aktív jelátalakítást használ, így a kimeneti oldalon már elég passzív átalakítót alkalmazni.

A funkcionális működés szempontjából az MST Display HUB DisplayPort 1.2 módban üzemel, ha Radeon HD 6000 és 7000 szériás kártyához van kötve, ekkor monitoronként 2560x1600 pixeles lehet a maximális felbontás 60 Hz-es frissítés mellett. DisplayPort 1.1-es módban, azaz Radeon HD 5000-es VGA mellett be kell érni Full HD-s megjelenítéssel, természetesen monitoronként.

A termék mindezek mellett támogatja a VESA DDM, a HDCP v2.0, a DisplayId és az EDID v1.4 szabványokat, illetve a DP-DP Bypass módot, valamint a 6, 8, 10 és 12 bites bemeneti pixeladatokat RGB444-es kimeneti formátum mellett. A rendszer az áramellátást a hálózatról igényli, de az ehhez szükséges tápegység természetesen a csomag része.

A Club 3D hamarosan megkezdi az eszköz szállítását, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs adat. Az AMD a terméket elsősorban az Eyefinity-t támogató notebookokhoz ajánlja, ahol ezt a szolgáltatás helyhiány miatt eddig nem lehetett kihasználni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés