DisplayPort HUB-ot kínál az EVGA

Az EVGA bejelentette a DisplayPort Hub névre keresztelt kiegészítőjét, melynek neve tökéletesen le is írja funkcióját. Lényegében a HUB a többmonitoros rendszerekhez használható, és segítségével egy DisplayPort kimenetre három DisplayPort interfésszel dolgozó monitor is ráköthető.

Hirdetés

Az újdonság a legfrissebb DisplayPort szabványra épül, így korszerűbb megoldás nem is lehetne. A működése is egyszerű: a bemeneti kábelt az adott VGA, vagy integrált grafikus vezérlő esetében alaplap DisplayPort kimenetéhez kell kötni, majd a három kijelzőt a HUB három DisplayPort kimenete hajtja meg. A működéshez természetesen nem szükséges három DisplayPort bemenettel rendelkező megjelenítő, így ezek DVI, HDMI vagy D-Sub aljzaton keresztül is dolgozhatnak. Ráadásul a HUB aktív jelátalakítást használ, így a kimeneti oldalon már elég passzív átalakítót alkalmazni.

A termék monitoronként 1920x1080 pixeles maximális felbontást kínál 60 Hz-es frissítés mellett, azaz a teljes felbontás 5760x1080 pixel lesz. A rendszer az áramellátást a hálózatról igényli, de az ehhez szükséges tápegység természetesen a csomag része.Kisebbfajta limitáció, hogy az NVIDIA Surround funkciója nem működik az EVGA DisplayPort Hubbal, de ez a gyártó szerint elvileg csak egy új driver kérdése. Az AMD Eyefinity a megfelelő monitorkonfigurációval már most is működőképes, ahogy az Intel Collage módja is.

Az EVGA DisplayPort Hub szállítása már megkezdődött, az ajánlott fogyasztói ára 100 dollár, de közvetlenül a vállalattól rendelve 80 dollárért is elérhető a január végéig tartó 20 dolláros visszatérítés miatt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Előzmények

Hirdetés