Ráönti a használtpiacra a HDD-ket és SSD-ket a Chia beszakadása

A póruljárt befektetők új-, vagy újszerűként hirdetik a pár hónap alatt nagyon lehasznált SSD-iket.

Még tavasszal írtunk arról, hogy a Chia megpörgetheti az adattárolók piacát. Ezt ugyan meg is tette, hiszen rövid ideig hiány alakult ki az adattárolókból, és ez főleg a HDD-k árazásán meg is látszódott, de maga a kriptovaluta nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, aminek egyenes következménye volt az, hogy korábbi értékének majdnem 90%-át elvesztette.

A szóban forgó kriptovalutába befektetők jelenleg azon dolgoznak, hogy eladják azt a rengeteg adattárolót, amelyeket megvásároltak annak reményében, hogy az új Chia hálózatból lesz valami. Erre a VnExpress hívta fel a figyelmet, de az eladók is nehézségekbe ütköznek, mivel túlkínálat van a piacon, ami az adattárolók, főleg a HDD-k árait igen alacsony szintre vitte le.

Az adattárolókat terhelő Chia hálózathoz kapcsolódó Facebook csoport adminisztrátora Hoang Trung, akinek Ho Si Minh-városban informatikai üzlete van, és elmondása szerint az adattárolók értékesítése jelenleg nagyon nehéz, mivel az érintett kriptovaluta nagymértékben befolyásolja ezek élettartamát. Állítása szerint egy 1 TB-os SSD-t nagyjából 80 nap alatt elhasznál, miközben ezek 10 évig is működhetnek tipikus otthoni használat mellett. A HDD-kre jóval kisebb mértékben gyakorol hatást ez a munkafolyamat, de valójában a merevlemezeknek is megvan a maga tűréshatára.

Nguyen Sinh, a számítógépes szolgáltatásaikat biztosító HCMC cég szóvivője a fentiekhez hozzátette, hogy egyes magánszemélyek nagyobb tételeket vásárolnak fel a most olcsón elérhető SSD-kből, amelyeket "felújítanak", hogy eladhassák őket belföldön, esetlegesen Kínába exportálhassák a maradékot. Az sajnos nincs kifejtve, hogy a felújítás pontosan mit takar.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés