CES 2023: játékosokat célzó PC-k a Lenovótól

Legion Tower 5 és 5i néven jönnek a friss hardverekre épülő asztali konstrukciók.

Hirdetés

Továbbra is Legion Tower 5 és Legion Tower 5i a neve a Lenovo felsőkategóriás, játékosokat célzó asztali gépeinek, amelyek az idei frissítés során a célcsoport igényeinek megfelelő felszerelést és kinézetet kaptak. Kívülről persze nincs sok különbség köztük: a gépház egy átlátszó oldalsó panellel rendelkező micro-ATX méretű kis torony, hálós előlappal, melyet RGB színekben pompázó Legion felirat tesz izgalmasabbá. A fényáradatot két ARGB-s ventilátor is növeli, ezek az említett hátlap mögött bújnak meg, és jutott a világításból a processzorhűtőre és a hátsó légkavaróra is. A ház érdekességei közé tartozik még a portkínálat: összesen négy USB 3.2 Gen1 Type-A konnektort, egy USB 3.2 Gen2 Type-C portot, 2,5 Gbps-es Ethernetet és három 3,5 mm-es hangcsatlakozót nyújt a hátsó panel és a felső felület együttesen.


[+]

Ami a belső teret illeti, az alapok egy része itt is megegyezik: tárhelyet egy 3,5”-es SATA HDD és egy NVMe SSD biztosíthat számunkra, míg a memória DDR5-5600-as modulokból áll, a csúcskiépítésben 2x16 GB-os megoldásként. Grafikus kártyaként GeForce RTX 4070 Ti kérhető (az egyik képen Radeon felirat látszik, de a specifikációk között ez az opció nem szerepel). Az alaplap a Legion Tower 5 esetében egy B650 lapkakészletre épülő microATX méretű egység, amelybe a csúcsmodell esetében Ryzen 9 7900 kerül. A Tower 5i ezzel ellentétben B660-as chipkészletet használ és a Core i9-13900 jelenti a processzorok csúcsát.

Az új Legion Tower 5 modellek tavasszal érkezhetnek a boltokba, az AMD-s változatok 1300, az inteles egységek pedig 1500 dolláros induló áron.


[+]

Akinek a leírás alapján ezek a gépek nem elég jók, azoknak természetesen a dizájnban igen hasonló, ám nagyobb méretű Tower 7i is kínál újdonságot. Bár a legnagyobb CPU itt is csak a Core i9-13900 lehet, a RAM a teljes ATX alaplapnak köszönhetően egészen 64 GB-ig bővíthető, és az 1200 wattos tápegységgel a csúcsmodellben elérhető GeForce RTX 4090 meghajtása sem okozhat nehézséget. A Tower 7i induló ára 3000 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés