CES 2020: a Seagate egyformán figyelt a vállalati és az otthoni igényekre

A cég legfrissebb felhozatalában a hordozhatóságon van a fő hangsúly.

Egy nemrégiben végzett IDC (International Data Corporation) tanulmány szerint a globálisan tárolt adatmennyiség a 2019-től 2025-ig 41 zettabyte-ról 175 zettabyte-ra fog növekedni, így a háttértárolókat gyártó vállalatok folyamatosan kutatják az innovatív megoldásokat, hogy az egyre csak dagadó állomány-óceánt minél effektívebb módon lehessen tárolni.


[+]

A Seagate Lyve Drive Mobile Systemje nem más, mint mobil tárolóeszközök moduláris kombinációja, melyet úgy dizájnoltak, hogy segítse a vállalkozások gyarapodását a hatékonyság növelésével. A rendszer része például a Lyve Drive 1 TB-os CFexpress kártyákkal dolgozó, hordozható kártyaolvasó vagy mondjuk a Lyve Drive Shuttle elnevezésű, 16 TB-os, autonóm tárhely, amit könnyedén tudunk közvetlenül géphez, hálózathoz, netán egyéb külső meghajtóhoz társítani.


[+]

A 18 TB-os Exos HAMR merevlemezekkel megpakolt, strapabíró burkolatú, hatfiókos Lyve Drive Mobile Arrayt is megcsodálhatták a CES-re látogatók, és az apparátusból készül négyfiókos verzió is Lyve Drive Modular Array néven. Lesz még egy 4U magas Lyve Drive Rackmount Receiver is a palettán az adatközpontok számára, mely lehetővé teszi két Lyve Drive tömb beépítését a komolyabb sebességű adatátvitel megvalósításának érdekében, természetesen kábelek nélkül.

Az amerikai multi azért a játékos kedvű felhasználókat és power usereket sem felejtette el, és elhozta számukra a portábilis FireCuda, illetve BarraCuda SSD-ket. Az 5 év garanciával árusított FireCuda Gaming SSD remekül passzol a FireCuda Gaming Dockhoz, hiszen a FireCuda NVMe 510-es drive-ot párosítja össze a 20 Gbps-os USB 3.2 Gen2 2x2 interfésszel, minek hála 2000 MB/s-os olvasási tempóra számíthatunk tőle. A piaci start márciusban várható, az 500 GB-os modellért 190, az 1 TB-osért 260, a 2 TB-os változatért pedig 500 dollárt fognak elkérni a kasszánál.

A jó öreg SATA-t használó BarraCuda Fast SSD szintén 500 GB-os, 1, valamint 2 TB-os variánsokban készül, és legfeljebb 540 MB/s-os tempóra képes. A 3 év garanciával megtámogatott, zsebre vágható ketyere USB 3.1 Gen2 Type-C-n keresztül kommunikál, és már februártól hozzáférhetővé válik 95, 170, továbbá 300 dollár kifizetésének ellenében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés