CES 2019: NAS-ba szánt SSD-családot mutatott be a Seagate

Megbízható 24/7-es üzem, megfizethető áron. Ezt ígéri az amerikai cég az Ironwolf 110-es SSD-ivel a szárnyai alatt.

A flashmemória árának csökkenése keltette hullámokat a felhasználók is érzékelik a konzumer szegmensen belül egyre olcsóbbá váló SSD-k térnyerését látva, és a mostanában forgalomba kerülő NAS-ok is rendre tiering támogatással érkeznek, aminek köszönhetően a flash-alapú tárhelyek cache-ként funkcionálhatnak, hogy növeljék a tempót a valós munkaterhelés során. A kis- és középvállalkozások vállalati besorolású SSD-ket használnak erre a célra, miközben az egyszeri otthoni felhasználók azok kommersz változataival teszik ugyanezt. A napjainkban futó trendek azt mutatják, hogy van igény a kifejezetten NAS-okba szánt SSD-kre – amíg azok a megfizethető kategóriában állomásoznak.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A Seagate ezt az igényt szeretné kiszolgálni, és ennek okán mutatta be a CES folyamán a SATA interfészt viselő, TLC NAND flashmemóriával szerelt, 2,5 hüvelykes IronWolf 110 SSD-családot, mely a jelek szerint már január végén megtalálja a kereskedések polcait. A tárhelyméret 240 GB és 3,84 TB között változik, és a DuraWrite technológia megléte egy SandForce-alapú kontrollert sejtet. A fenntartható átviteli sebességek szekvenciális olvasás és írás esetén 560, illetve 535 MB/s-ra rúgnak a 480 GB-os, vagy ennél nagyobb eszközöket vizsgálva.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A friss modellek 1 DWPD (drive writes per day) tartóssággal bírnak, ami azt indikálja, hogy a gyártó tipikusan az olvasásra kihangsúlyozott NAS környezetbe szánja őket. Az IronWolf 110-esek amúgy hardverdizájn terén osztoznak a Nytro 1351-essel, aminek egyik ékes bizonyítéka, hogy az 1 TB-os, vagy annál nagyobb apparátusok számára egy szabad 12 voltos ág szükségeltetik, arról nem is beszélve, hogy a nyomtatott áramköri lap és a vezérlő szintén egyezik. A lényegi differencia a firmware-ben keresendő, ami értelemszerűen a hálózaton megosztott adattárakban való alkalmazhatósághoz lett optimalizálva – nem is meglepő, hogy a vasfarkasok ismerik a NAS Health Management segédprogram használatát, és nem csupán öt év garancia, de két esztendőnyi Rescue adatmentő szolgáltatás is jár melléjük. Annak érdekében, hogy egy kicsivel egzaktabb képet kaphassunk a még harmatos szériát illetően, az alant látható táblázat foglalja össze a különböző variánsok főbb jellemzőit:


[+]

Annyi bizonyos, hogy papíron fényes jövő állhat a szóban forgó Ironwolf família előtt – már csak a vételárat kell megfelelően belőniük a tengerentúlon, és akár még tarolhatnak is az írásra kihegyezett vállalati rendszerek szegmensén kívül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés