CES 2019: újdonságok az EVGA-tól

Új csúcskategóriás hangkártya, alaplapok és persze a most kötelező GeForce RTX széria került terítékre az amerikaiaknál.

Hangkártyagyártásra adta a fejét az EVGA, ráadásul egyből a legmélyebb vízbe ugorva, ugyanis nem egyszerűen egy átlagos, játékosoknak „ergébésített”, átmatricázott modellel léptek piacra, hanem összeálltak a hifista körökben ismerős Audio Note-tal, hogy egy igazán komoly, minőségi zenehallgatásra is használható eszközt készítsenek.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A rendesen körbeárnyékolt, energiaellátást közvetlenül a tápegységből, SATA tápcsatlakozón keresztül nyerő egységben az Audio Note saját válogatott komponensei dolgoznak, és DAC-ként, illetve fejhallgató-erősítőként is működik. Ez utóbbi szerepének komolyságát mutatandó, hogy a tervezők a hátoldalon egy 6,3 mm-es jack kivezetést helyeztek el a sztereo RCA, a normál, 3,5 mm-es jackpár, illetve az optikai csatlakozó mellett. A dedikált fejhallgató-kimenet egyébként a szoftverben a többiektől független hangerőszabályzást is kapott.

Hirdetés

Az ilyen kártyáknál kötelező opciók, például a cserélhető OP-AMP jelen vannak a specifikációs listán, amely olyan adatokat is tartalmaz, mint hardveres DSD lejátszás 32 bit/384 kHz-en az AKM AK4493 DAC-nak köszönhetően, illetve felvétel ugyanilyen minőségben. Mindezek mellett a fejhallgató-erősítő 16 és 600 ohm közötti impedanciával tud megbirkózni. A Nu Audio január 16-tól lesz elérhető, de hivatalos ára még nincs.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ami a hagyományosabb komponenscsaládokat illeti, természetesen elkészült a GeForce RTX 2080 Ti GPU-s Kingpin VGA, amelyet egy 120 mm-es radiátorral szerelt vízhűtéses hibrid megoldás tart megfelelő hőmérsékleten. Újdonsága a burkolat oldalára szerelt grafikus kijelző, amelyen mindenféle információt megjeleníthetünk tetszés szerint. A sikeres túlhajtásról egyébként a hűtésen kívül a három darab 8 tűs tápcsatlakozó, illetve a több, mint 500 watt (!) teljesítményre képes VRM gondoskodik. Hogy ez a kártya pontosan mikor kerül piacra, nem tudták megmondani, és egyelőre ára sincs – bár utóbbi valószínűleg csak annak érdekes, aki úgysem fogja megvásárolni, az igazi rajongók árcédula nélkül is megrendelik.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A frissen bejelentett GeForce RTX 2060 sem marad figyelem nélkül, három modell készül vele, az SC, az XC és az XC Ultra. Mindegyik 6 GB memóriával jön, az SC és az XC esetén egyventilátoros, 2,5 foglalatos hűtéssel. Az XC Ultra két ventilátorral dolgozik, viszont itt keskenyebb a bordázat, csak két foglalatnyi helyett kell szabadon tartani a számára. Ezek a következő hetekben kerülhetnek piaca.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Végül az alaplapoknál az újdonságot a felsőházba szánt Z390 Dark jelenti, amely egy igen méretes HEDT lap, 500 dolláros árral, és olyan érdekességekkel, mint a 90 fokban elfordított CPU-foglalat, amely a gyártó szerint a CPU/VRM részleg körüli légáramlást tudja javítani. Természetesen megkapunk mindent, amit az 500 dollárunkért várhatunk, tehát van 17 fázisú VRM, erősített PCI Express foglalatok, Creative hangkeltő, integrált Wi-Fi, tuningra kihegyezett BIOS és rengeteg csatlakozó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés