CES 2013: UHD + felhők, ez a Toshiba idei tévés stratégiája

A Toshiba hivatalosan is bejelentette azt, amit már eddig is lehetett sejteni, miszerint a vállalat az idei évben az UHD televíziókra és a továbbfejlesztett smart rendszerekre fókuszál majd, legalábbis ami a szórakoztatóelektronikai hadszínteret illeti.

Toshiba UHD 64" 2013
Toshiba UHD 64" 2013 (forrás: AV Watch) [+]

A cég nem számít friss szereplőnek a 4K fronton, hiszen a cég már előállt ősszel első, 84 hüvelyk képátlójú készülékével. A vállalat tervei szerint idén az első félévben két újabb 3840x2160 képpont maximális felbontást kínáló modellt dobnak piacra.  Az 58, illetve 64 colos termékekbe a nagy testvértől eltérően nem IPS, hanem VA LCD paneleket építenek. Amennyiben minden jól megy, az új televíziók is biztosítják majd a 3D tartalmak megjelenítését, és a jó képminőség érdekében megkapják a cég saját fejlesztésű Regza Engine Cevo 4K technológiáját.

A konszern pontos árakat nem közölt, de a híresztelések szerint az 58 hüvelykes körülbelül 6500, a 64-es pedig 7300 dollárba kerül majd. A Toshiba emellett azt is bejelentette, hogy 2013-ban kiemelt figyelmet fordítanak a felhőalapú szolgáltatások fejlesztésére. Arra azonban nem tértek ki részletesen, hogy pontosan milyen alkalmazások és tartalmak felbukkanására is lehet számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés