Hirdetés

CES 2011: az MSI is hozta a formáját

A PC-s piac egyik legnagyobb szereplője az MSI, így nem volt kétséges, hogy a gyártó a CES-en is tiszteletét teszi. A cég főleg a mobil és az asztali PC-kre helyezte a hangsúlyt, de alaplapokkal és grafikus kártyákkal is előálltak. A netbookok piacát a Wind U270 támadja meg, ami Brazos platformra épít, egészen pontosan az E-350-es APU-ra, ami két darab 1,6 GHz-es processzormagot rejt egy kitűnő multimédiás képességekkel megáldott Radeon HD 6310-es IGP társaságában. A 11,6 hüvelykes kijelzővel felszerelt termék 1366x768-as felbontást kínál, a rendszermemória mérete pedig maximum 4 GB lehet. Az adattároló esetében a felhasználó 320 vagy 500 GB-os merevlemez közül választhat, továbbá nem marad el a Wi-Fi és az Ethernet támogatása sem.

MSI Wind U270
MSI Wind U270 (forrás: netbooknews)

A masina egy 3.0-s és két 2.0-s USB, valamint egy HDMI portot kínál, emellett a kártyaolvasóra és a D-Sub kimenetre is gondoltak a tervezők. A Wind U270 a gyártó szerint átlagos használat mellett 5-6 órán át üzemképes marad egyetlen feltöltéssel. A forgalmazás hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói ár 400 és 500 dollár között lesz.

A tabletek piacára a WindPad 100W-t szánja az MSI, mely 10,1 hüvelykes érintőképernyőt használ, a számításokat pedig egy Intel Atom Z530 végzi, integrált GMA 500-as grafikus maggal. Az adatok egy 32 GB-os flashalapú tárolóra kerülhetnek, amin egy előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszer található. A hálózati kommunikációt a Wi-Fi és az opcionálisan választható 3G-s modem biztosíthatja, emellett a terméken van USB és HDMI port is. A képernyő melletti szenzor képes érzékelni a környezeti fényhatásokat, és ezeknek megfelelően állítja be a kijelző paramétereit. A WindPad 100W várhatóan még ebben a negyedévben piacra kerül, az ára pedig 500 dollár körül lesz.

MSI WindPad 100W
MSI WindPad 100W

Az asztali gépek esetében az MSI LCD-PC-kkel frissít. A 20”-es AE2050, a 21,5”-es AE2210 és a 23,6”-es AE2410 4 GB-os rendszermemóriával fog rendelkezni, az adatok tárolásáról pedig egy maximum 1 TB-os merevlemez gondoskodhat. Mindhárom gép választható a DVD vagy a Blu-ray meghajtóval, továbbá kapott két USB 3.0-s portot, az érintésérzékeny kijelzők felbontása pedig 1920x1080 pixeles. Az operációs rendszer szerepét a Windows 7 tölti be.

MSI Wind Top AE2050
MSI Wind Top AE2050

A Wind Top sorozatba tartozó masinák közül a legkisebb fogyasztja a legkevesebbet, miközben technikailag ez a legokosabb, hiszen az AMD E-350-es APU-jára épít, amiről már a fentebb bemutatott netbook esetében volt szó. A két nagyobbik modell Intel Core processzorokat használ, melyekről csak annyit lehet tudni, hogy a Sandy Bridge architektúrára épülnek. Az utóbbi termékek 800 és 900 dollárért vásárolhatók majd meg, míg az AMD-s modell valamivel olcsóbb lesz. A megjelenés ebben a negyedévben esedékes.


AMD Socket AM3+-os alaplap (forrás: PC Perspective)

Az alaplapok területén az MSI bemutatta az egyik új generációs termékét, mely az áprilisban érkező, Socket AM3+-os tokozású Bulldozer processzorokat fogadja. A prototípuson a felsőkategóriás 990FX lapkakészlet található, továbbá DDR3-as memóriákat fogad, és támogatja a CrossFireX konfigurációkat is. A vállalat többet nem volt hajlandó elárulni, így be kell érnünk egy fotóval, mely egyelőre nem a végleges kialakítást reprezentálja. Az MSI szerint minden a terveknek megfelelően alakul, így a bemutatott alaplap esetében áprilisi start várható.

MSI Radeon HD 6950 Twin Frozr II
MSI Radeon HD 6950 Twin Frozr II

A VGA-knál hamarosan megérkezik a Radeon HD 6950 Twin Frozr II verziója, mely a referenciakártyához hasonlóan 1408 shader processzort kínál, de a magórajel 810 MHz-re nő. A 2 GB-os, GDDR5 lapkákra épülő fedélzeti memória továbbra is 5 GHz-en fog ketyegni. A hűtőn a szokásos Twin Frozr adottságok köszönnek vissza, vagyis a méretes bordába számos hővezető cső vezeti a forróságot, az aktív hűtésről pedig két darab 8 cm-es ventilátor gondoskodik.

MSI N580GTX Lightning
MSI N580GTX Lightning (forrás: SemiAccurate)

A vállalat megjegyezte, hogy dolgozik a GeForce GTX 580 Lightning verzióján, melyről szintén született egy fotó korábban. A pontos paraméterekről nem lehet tudni, mivel a megjelenés még egy picit távolabb van. A Lightning sorozat egy Radeon HD 6970-es megoldással is gazdagodik, de erről már egy régebbi hírben beszámoltunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés