A CeBIT-re lett kész az új GeForce driver - frissítve!

Befutott az idei év második, WHQL minősítésű GeForce meghajtója, mely a Windows 7, Vista és XP operációs rendszereket támogatja. A 196.75-ös verziójú drivert a GeForce 6, 7, 8, 9, valamint az Ion, és a 100, a 200 illetve a 300 szériás termékekkel rendelkező felhasználók telepíthetik, emellett az illesztőprogram tartalmazza az elérhető legfrissebb, 9.10.0129-es verziójú PhysX eszközillesztőt is.

A meghajtó a hibajavítások mellett főleg a jobb teljesítményre koncentrál, ugyanis az NVIDIA mérései szerint a Crysis: Warhead, a Left 4 Dead és a H.A.W.X egy GPU-s rendszer esetén rendre 13, 30 illetve 13%-kal gyorsulhat, míg SLI konfiguráció mellett az előbbi értékek 30, 28 és 15%-ra módosulnak. További újdonság, hogy Ambient Occlusion profilt kapott a Call of Juarez: Bound in Blood, a Need for Speed: Shift, a Resident Evil 5, a RUSE, és a Street Fighter 4 című játékprogram.

Az eszközillesztő új SLI profilokat is tartalmaz, melyek az Assassin Creed II, a Command and Conquer 4: Tiberium Twilight, a Grand Theft Auto IV: Episodes from Liberty City, a Napoleon: Total War és a Zombie Driver esetében hajtják meg hatékonyan az SLI-s rendszereket.

Az új driver telepítése után várható változások pontos listáját az alábbi dokumentáció tartalmazza, míg maga a meghajtó – a megfelelő adatokat megadva – letölthető az NVIDIA szerveréről.

Kiegészítés: Az NVIDIA eltávolította a meghajtót a szerverről, ugyanis hibás volt a ventilátor vezérléséért felelős rutin. Ennek hatására a grafikus kártyák túlmelegedtek és lefagytak. A vállalat egy korábbi driver telepítését javasolja, amíg meg nem érkezik a javítás.

Előzmények

Hirdetés