CeBIT 2011: még több memória érkezik

Hirdetés

A Kingston, a G.Skill, a Patriot és a Corsair mellett a GeIL és a Mushkin is készült a CeBIT-re, így a DDR3-as memóriák áradata tovább folytatódik. Az utóbbi vállalat a Hammerhead névvel illetett kétcsatornás memóriacsomagot mutatta be, melyhez jár egy vízhűtő is, amit termékek bordáihoz lehet rögzíteni.

Mushkin Hammerhead
Mushkin Hammerhead (forrás: PCGamesHardware)

A vállalat sajnos nem volt bőbeszédű a Hammerheaddel kapcsolatban, de állítólag magas órajeleket lehet vele elérni, ami valószínűleg igaz, hiszen a vízhűtés nagyon hatékony hőelvezetési forma. A Mushkin tervei szerint a csomag tavasszal debütál majd, de az időpont nincs kőbe vésve, így előfordulhat, hogy csúszhat a megjelenés.

GeIL Ultra Plus
GeIL Ultra Plus (forrás: PCGamesHardware)

A GeIL jó szokásához híven több DDR3-as újdonsággal is készült. A vállalat a Computexen bemutatott Ultra Plus sorozatot frissíti egy 2 GHz-es effektív órajelen üzemelő kétcsatornás csomaggal. A 2 GB-os modulokon található memórialapkák 1,65 V-os feszültségen működnek, az időzítésük pedig CL 7-7-7 lesz. Szintén újdonság az Enhance Plus jelzésű háromcsatornás memória szett, melynek 4 GB-os moduljai 1700 MHz-es effektív órajelen üzemelnek CL 9-es időzítés mellett. A hűtőborda is meglehetősen dizájnos lett, és sárgára színezet foglalatban különösen jól mutat.

GeIL Enhance Plus
GeIL Enhance Plus (forrás: PCGamesHardware)

Az EVO TWO sorozat is frissült. A múlt évi Computexen már feltűnt egy 2,2 GHz-en üzemelő 4 GB-os modul, ami CL 9-es időzítést alkalmazott, ám négy ilyen modult egy csomagban még nem láthattunk. Most ennek is eljött az ideje. A gyártó négycsatornás szettként utal az újdonságra, de mivel nincs olyan processzor a piacon, ami ilyen memóriavezérlőt alkalmaz, így lényegében kétcsatornás csomagról van szó.

A GeIL a bemutatott új termékeket márciusban dobja piacra, az árakról azonban még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés