Érkezik a Canon új kamkordere, az R52 iVIS

Telefonok és akciókamerák előretörése ide vagy oda, vannak cégek, amelyek továbbra is érzik az erőt a tradicionális kialakítású kézikamerákban. Közéjük tartozik az iparág egyik őskövületének számító Canon is, amely 2014 tavaszára is tartogat újdonságokat ebben a termékcsaládban is.

Canon R52 iVIS
Canon R52 iVIS [+]

Az R52 iVIS elnevezésű, 1/4.85" típusú CMOS szenzorral ellátott kamkorder képes akár az 28 Mbps bitrátájú AVCHD formátumú Full HD felbontású mozgóképek elkészítésére másodpercenként 60 képkockás rögzítési sebesség mellett. Ezenkívül, ha minden kötél szakad, fényképezőgépként is használható, hiszen maximum 1920x1080 képpontos állóképek is lőhetőek vele. Rendelkezik előre beprogramozott képmódokkal, de a felhasználó a választást rábízhatja az automatikára is, amely a külső körülményeknek leginkább megfelelő profilt választja ki a minél jobb minőség eléréséhez. Az 57x advanced optikai zoom funkcióval megtámogatott készülék 32 GB adattárolásra szolgáló memóriával rendelkezik, és az olvasó modulnak köszönhetően a tárolókapacitás memóriakártyák segítségével tovább növelhető.

A 3 hüvelykes színes LCD kijelzővel és beépített Wi-Fivel ellátott készülék kezelését megkönnyíti, hogy a "képe" egy alkalmazás segítségével valós időben követhető iOS vagy Android alapú mobil eszközön. Sőt ily módon még a beállítások is megváltoztathatóak, illetve a felvétel is elindítható vagy leállítható távolról. Rendelkezik optikai képstabilizátorral, amelyet kiegészítettek egy rázkódást korrigáló technológiával is, aminek köszönhetően, legalábbis a cég állítása szerint, még mozgás közben is sima, remegésmentes felvételek elkészítését biztosítja. A 285 gramm súlyú, átlagos méretű (53 x 57 x 116 mm) 500 dolláros áron a boltokba kerülő kamerát akkumulátora 110 percnyi folyamatos működésre elegendő energiával képes ellátni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés