Wi-Fi-s multifunkciós nyomtatókkal dupláz a Brother

Megújult a Brother mini tintasugaras termékcsaládja, így az októberben megjelenő két új készülék főbb jellemzői a rugalmas csatlakozási lehetőségek, a gyors nyomtatási sebesség, valamint a jó minőségű nyomtatás. A négy alapfunkciót kezelő készülékeket a gyártó elsősorban a kisirodák számára ajánlja.

A fényes felületű mattfekete MFC-J430W és MFC-J625DW modellek elrejthető ADF-el, 4,9 cm-es érintőképernyős LCD kijelzővel és jól kezelhető vezérlőpanellel rendelkeznek. A Wi-Fi csatlakozással és az energiatakarékos működéssel operáló termékek 100 lapos papírtálcát és 20 lapos automatikus dokumentumadagolót alkalmaznak, amely az MFC-J625DW esetében 20 lapos fotópapírtálcával is kiegészül. Mindkét készülék rendelkezik USB host-tal, az MFC-J625DW pedig memóriakártyákat is fogadhat, amelyekről a nyomtatást akár közvetlenül is indítható, számítógép segítsége nélkül. Irodai használat mellett praktikus, ha a funkciók beállítás szerint szűkíthetők, így a TX Lock funkciózárral külön korlátozható számos alapszolgáltatás, illetve a vezérlőpanel elérése.

Brother MFC-J430W
Brother MFC-J430W [+]

Az MFC-J430W és MFC-J625DW készülékek rendre 33 és 35 monokróm, valamint 26 és 27 színes lapot készítenek percenként, méghozzá 6000x1200 dpi-s  felbontásban. Mindkét megoldás 1,5 pikoliteres cseppmérettel dolgozik, míg az utóbbi termék az automatikus kétoldalas nyomtatással csökkenti az irodai költségeket, emellett a kinyomtatott fényképek már 15 másodperc után kézbe vehetők. A színfokozás funkciót használva természetesen még élénkebb nyomatok készítése lehetséges. Ezenkívül az MFC-J625DW készülékről közvetlenül lehet nyomtatni USB-ről, memóriakártyáról vagy fényképezőgépről is JPEG formátumban, illetve az adathordozókra is közvetlen szkennelés lehetséges PDF, JPG vagy TIFF formátumokban. A beépített síkágyas szkennerrel akár 19200x19200 dpi-s (interpolált) felbontásban történhet a szkennelés 3,37 másodperces sebességgel, színes és monokróm oldalak mellett is. Az adott oldal képbe, fájlba, OCR-be, e-mailbe, illetve USB adattárolóra is szkennelhető.

Brother MFC-J625DW
Brother MFC-J625DW [+]

A berendezésekben elmenthetők a leggyakrabban használt beállítások, amelyek áramszünet esetén sem vesznek el. A különböző másolási beállítások között megtalálható az N az egyben másolás, amellyel kettő vagy négyoldalnyi anyag másolható egy oldalra, a poszternyomtatás funkcióval pedig akár 3x3 oldalra nagyítható egy dokumentum. A vízjelmásolás mellett a könyvmásolás funkcióval a szkennerüvegről történő másoláskor a ferde vagy sötét szélek automatikusan javításra kerülnek. A 2 az 1-ben igazolványmásolás funkcióval a készülék egy oldalra másolja az igazolványok mindkét oldalát, és csak akkor készíti el a nyomatot, amikor a két oldal beolvasása megtörtént a szkennerüveg segítségével. A másolási sebesség megváltoztatásával kiválasztható a gyors és kevesebb tintahasználatú, a normál, vagy a finom minőségű másolás.

A készülékek kezelik a Brother iPrint&Scan alkalmazást, így a nyomtatás és szkennelés Apple, Android vagy Windows Phone 7 készülékekkel közvetlenül is megoldható. Újdonság a Brother Solutions Centerből letölthető Homepage print 2 alkalmazás, amellyel a weboldalak nyomtatása válik egyszerűvé, így a weboldalon egy külön kivágott részét is ki lehet nyomtatni. Szintén elérhetők az ingyenes Scansoft PaperportTM (Windows) és Presto Page Manager (Macintosh) OCR karakterfelismerő szoftverek. A nyomtató kezelésére szolgáló szoftverrel távolról is beállíthatók a termékek tulajdonságai. Alaptartozékként érkező a BRAdmin Light hálózati menedzsmentszoftver Windows és Mac operációs rendszerekkel alkalmazható, az átfogóbb eszközpark kezeléséhez pedig a BRAdmin Professional hálózati menedzsmentszoftver javasolt, amely ingyenesen letölthető a Brother weboldalról.

A készülékek négy különálló tintapatronnal működtethetők, az opcionálisan választható nagy töltetű patronok pedig akár 600 oldal nyomtatására is képesek. Az energiatakarékos módok beállításával minimálisra csökkenthető a termékek energiafogyasztása. Ez alvó üzemmódban 2 wattot, készenléti módban pedig mindössze 0,15 wattot jelent. Alacsony zajszintnek és az energiatakarékos funkcióknak köszönhetően a berendezések Energy Star tanúsítvánnyal és Blue Angel minősítéssel is rendelkeznek.

A Brother MFC-J430W és MFC-J625DW jelzésű újdonságok már elérhetőek hazánkban, az ajánlott bruttó fogyasztói áruk pedig rendre 31 990 és 41 990 forint. A termékek regisztrálásával a 2 év garancia 2+1 évre terjeszthető ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés