Hirdetés

Beszáll a 3D nyomtatásba a HP

Kétség nem fér hozzá, hogy az elmúlt évek nyomtatókkal kapcsolatos fejlesztései közül a 3D nyomtatás a legnagyobb horderejű. Segítségével új szintre emelkedett a prototípusok gyártása, sokkal kisebb erőforrásokat igényel egy-egy ötlet, 3D-s modell materializálása. Jogosan merül fel a kérdés, hogy a klasszikus nyomtatás területén meghatározó szerepet betöltő HP miért nem lépett még erre a piacra, hol a saját 3D nyomtatójuk?

Mark Fink a HP Labs vezetője 3D nyomtatóról beszél
Mark Fink a HP Labs vezetője 3D nyomtatóról beszél

Néhány hete egy érdekes interjú tűnt fel a HP weboldalán, melyben Martin Fink a HP Labs fejlesztői részleg vezetője nyilatkozott a HP és a 3D nyomtatás viszonyáról. Elképzelése szerint a 3D nyomtatás előbb szolgáltatásként jelenik majd meg a közéletben, ahogyan például korábban a fénymásolást egy erre szakosodott céggel végeztettük. A HP ezért az ilyen szolgáltatókat és tervezőirodákat veszi majd célba.

Talán valami hasonló teméket kínál majd a HP is
Talán valami hasonló teméket kínál majd a HP is (forrás: Stratasys)

A napokban Meg Whitman, a HP vezérigazgatója is nyilatkozott 3D nyomtató témájában. Azt állítja, hogy a jelenlegi megoldások két nagy problémájára, a lassúságra és a felhasznált anyag minőségére is megoldást találtak, júniusban (valószínűsíthetően a Computexen) pedig nagy bejelentésre készülnek. Megerősítette továbbá, hogy elsőként a vállalati felhasználást célozzák meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények

Hirdetés