Beperelte az ARM a Qualcommot

A NUVIA felvásárálsához kötődik az ügy, ugyanis a brit tervezőcég szerint van némi probléma a licencekkel.

A Qualcomm az előző esztendő elején kezdett bele a NUVIA felvásárlásába, amit véghez is vittek, és nagyjából egy éve azt is bejelentették, hogy visszahozzák a saját tervezésű CPU-magokat.

A fentiekkel nem is lenne probléma, de az ARM szerint a NUVIA-nak eladott licencek nem átruházhatók, és ez egy általános korlátozás a brit tervezőcéggel kötött lincencszerződések esetében. A Qualcomm ugyanakkor engedély nélkül tovább használta ezeket, miközben a NUVIA licencei az idei év márciusában lejártak.

Az ügy azért érdekes, mert a Qualcomm maga is használ számos ARM processzorarchitektúrákra vonatkozó licencet, de ezek elvileg nem terjednek ki a NUVIA fejlesztéseire. A brit tervezőcég szerint próbáltak megoldást találni erre a NUVIA-val korábban kötött szerződés lejárta előtt és után is, de nem sikerült dűlőre jutni, így az ARM úgy döntött, hogy beperli a Qualcommot a licencszerződés megszegéséért, ezen belül is megszűnt licencek alapján folytatott fejlesztésért.

Valószínűleg a Qualcomm úgy gondolja, hogy az eleve birtokolt licencei kiterjednek a NUVIA fejlesztéseire is, és ezért nem született megállapodás az ARM-mal a fenti probléma kapcsán, ami egészen érdekes jogi helyzetet idéz elő.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés