Beárazta webOS-es tabletjét, a TouchPadet a HP

Ugyan majd' fél évet kellett várnunk rá, de a HP végre felfedte TouchPad tabletének árait, és a végső konfiguráció részleteit. A készülék több változatban is megjelenik, melyek közül elsőként a 16, valamint a 32 GB tárhellyel ellátott Wi-Fi-s változatokkal találkozhatunk a boltokban, de hamarosan követni fogják őket 3G modemmel szerelt verziók is. A webOS operációs rendszeres táblagép 740 grammos tömegével nem épp a legkönnyebbek közé tartozik, de nem vészes egy 9,7”-es képernyős géphez képest, ami ráadásul egy 6300 mAh-s akkumulátort is rejt magában.


[+]

A kijelző 4:3 képarányú, így felbontása 1024x768 pixel lett, és mondanunk se kell talán, kapacitív érintőpaneles. Alatta a kétmagos, 1,2 GHz órajelű Qualcomm Snapdragon APQ8060 SoC található, ami mellé 1 GB memória került az átlagos fél gigabájt helyett, ami nagy pozitívum. Hálózatra IEEE 802.11a/b/g/n-es szabványokat is ismerő Wi-Fi kártyájával csatlakozhatunk, de van 2.1-es Bluetooth adaptere is (annak ellenére, hogy a SoC támogatná a 3.0-s és 4.0-s verziókat is). Továbbá került bele 1,3 megapixeles webkamera, fényszenzor, gyorsulásmérő, giroszkóp és digitális iránytű, de a GPS-hez a 3G-s modellt kell választanunk.

Végül az árak: az Egyesült Államokban a HP a 16 GB-os tárhellyel ellátott tabletért 499,99 dollárt kér, a 32 GB-osért pedig 599,99 dollárt, ami egészen pontosan 99 centtel több, mint az Apple hasonló tárhellyel ellátott iPad 2 modelljeinek ára, amik egyébként konfigurációban és felszereltségben is egészen hasonlítanak a HP táblagépekre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés