Az új chipsetjéhez új alaplapot is bemutatott a VIA

A pár napja bejelentett VX855-ös chipset után a VIA Technologies felfedte az első erre épülő alaplapot is, amely referenciaként szolgálhat különféle 10 vagy 12 hüvelykes mobil számítógépekhez. Ez leginkább azoknak a cégeknek nyújthat segítséget, akik nem rendelkeznek egy efféle alaplap megtervezéséhez és előállításához szükséges szakértelemmel, ellenben be kívánnak lépni a netbookok, illetve kisméretű notebookok piacára.


[+]

A Surfboard C855 elnevezésű terméken egy C7-M ULV processzor teljesít szolgálatot maximum 2 GB-nyi 800 MHz-es DDR2 memória társaságában, az integrált grafikus vezérlővel is rendelkező chipset pedig egy 1366x768 pixeles belső és egy 1920x1440 pixeles külső megjelenítő meghajtására képes. Rendelkezik az akár 1080p felbontású HD tartalmak lejátszását hardveresen segítő képességekkel, és nyolccsatornás, HD minőségű hangot is képes megszólaltatni.


[+]

Tárolóeszközök közül 2,5 hüvelykes SATA-300 porttal, vagy 1,8 hüvelykes ZIF csatlakozóval ellátott merevlemezeket fogadhat. Felszerelték 10/100 Mbites Ethernettel és 802.11 b/g szabványú Wi-Fi modullal, kártyaolvasóval, 0,3 megapixeles webkamerával, két USB porttal, egy D-Sub csatlakozóval, audiokimenettel és mikrofonbemenettel is. Az opciós kiegészítők listáján USB hub, Bluetooth, GPS és 3G modul szerepel, ezek csatlakoztatásához két Mini PCIe foglalat áll rendelkezésre. Akkumulátorokból háromcellás vagy hatcellás választható hozzá, 24,4, illetve 48,8 Wh kapacitással.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés