2019. június 20., csütörtök

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Az RTX sorozathoz készült hűtőblokkal állt elő az Inno3D

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az iChiLL Frostbite blokkok rögtön három videokártyán is tiszteletüket teszik.

Az Inno3D elkészítette  az NVIDIA legújabb, GeForce RTX szériás grafikus kártyáihoz – egészen pontosan az RTX 2070, 2080 és 2080 Ti modellekhez - szánt vizes blokkjait, melyek segítségével a már meglévő vizes rendszerünkbe beilleszthetjük kedvenc, megjelenítésért felelős komponensünket is.


[+]

Az Inno3D iChill Frostbite névre keresztelt megoldás egy nikkellel bevont réztömbre épül, melyen a GPU egység felett egymástól 0,6 milliméter távolságra található, 0,6 mm „vastag” lamellákból kialakított bordázatot helyeztek el. A plexiből készült takarólemezről szerencsére nem maradhatott le a játékosok Bibliájának alaptételeként nyilvántartott „RGB-t minden gamer termékbe” mondatnak megfelelő színes világítás sem. Az 1/4 colos csöveket horizontális és vertikális irányban is csatlakoztathatjuk, függően a hűtőkör kialakításától.


[+]

A gyártó közleményében bár kihangsúlyozza, mennyire keményen dolgoznak azon, hogy az újdonságok elérhetőek legyenek a viszonteladók számára, ennek pontos idejéről egyelőre nincs információ. Talán enyhíthet a leendő vásárlók fájdalmán az, hogy az Inno3D készített iChiLL Frostbite kiadást a már fent említett három kártyából, melyekre már felszerelték az új vizes blokkot. Állításuk szerint ezzel 20-22%-kal alacsonyabb hőfok is elérhető a referenciaként használt, feltehetőleg levegővel hűtött modellekkel szemben.

Az Inno3D iChiLL Frostbite hatékonysága
Az Inno3D iChiLL Frostbite hatékonysága (forrás: Inno3D.com) [+]

Az Inno3D iChiLL GeForce RTX 2070, 2080 és 2080 Ti Frostbite kártyák árát és várható megjelenési idejét sajnos még nem hozták nyilvánosságra.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.