Hirdetés

Az LCD-éra elején?

Hirdetés

Manapság már egyáltalán nem kunszt, ha valakinek gigahertzes, vagy még ennél is gyorsabb gépe van, és egy GeForce2-es videokártya sem okoz komolyabb meglepetést, ezekkel tehát szinte már alig lehet felvágni. Nem úgy egy nagy monitor, hiszen otthonra, minden fanatizmus és elszántság ellenére, azért még viszonylag kevesen választanak 19" fölötti képernyőt. Ez pedig talán sosem fog megváltozni, hiszen egy ekkora monitorhoz mindig kell majd annyi anyag, hogy ne lehessen olcsó. Nem így az LCD megjelenítők, amelyeket hosszú távon ugyan mindenki biztos befutónak vél, csak épp ebből eddig nem sok látszott.

Pedig már az LCD technológiáról sem mondható, hogy gyerekcipőben járna, a kezdeti nehézségek, mint pl. a fix fizikai felbontáson (oszthatatlan képpontok..) különféle logikai felbontások megjelenítése, ma már nem okoznak gondot. De nem is feltétlen emiatt népszerűtlenek ezek a monitorok, amely azért azzal járt eddig, hogy a notebook gyártókon kívül, mindenki más csupán kirakat és presztízs eszközként tekintett rájuk. Mert drágák voltak, a sima CRT monitorokhoz képest legalábbis.

És ha ez nem is változik meg gyökeresen (tehát senki se számítson arra, hogy a közeljövőben fillérekért juthat hozzá egy klassz kis LCD monitorhoz), azért a piaci elemzők egybehangzó véleménye szerint új korszak köszönt be hamarost, hiszen az LCD piac robbanás előtt/alatt áll: több taiwan-i gyártó fogott ugyanis a lapos panelek előállításába, ami az árakra igen jótékony hatással van, vagy inkább lesz. De lesz, mert szintén egybehangzóan, ezek a piaci elemzők úgy vélik, hogy az év közepére az árak eleddig nem ismert mélységekig zuhannak, bár 100000ft alatti termékekre még várnunk kell.

Az LCD monitorok felsőbbrendűsége lassan már tényleg nem lesz kérdés, és ha minden jól megy, akkor ez az árak szempontjából is elmondható lesz, nemsokára..

Azóta történt

Hirdetés