Az ECS P4-es lapjai nem fogynak igazán...

...most mégis úgy tűnik, hogy a "nagy alternatívkodás" meghozta eredményét - abból is negatívat. Az ECS 600.000 P4X266-os chipsetet rendelt a VIA-tól, a szeptember-október időszakra. Ennyit szeretett volna tehát eladni az ECS két hónap alatt. Ebből egyelőre durván 180.000 darabot adtak el, és őszintén szólva nem túl valószínű, hogy az októberből hátralévő két és fél hétben a maradékot "elsózzák".

Tudjuk, hogy Angliában az ECS a vádlottak padján ül az Intel-VIA per mellékszereplőjeként. Ez nyilván nem tesz jót nekik, de az Intel semmit sem bíz a véletlenre: sietett aggodalmát kifejezni viszonteladóinak és disztribútorainak, hogy nagyon veszélyes dolog a "nem-legális" chipsetek vásárlása, és inkább a "legális" chipsetekből biztosítsák a Socket-423-as készletet. A f(i/e)gyelmeztetés megtette hatását, Európában és Kínában több disztribútor úgy döntött, hogy az ECS nem is olyan jófej...

Az ASUS, Gigabyte, MSI trió sietett közölni, hogy ők bizony csak kutatási célokra fejlesztettek P4X266-os lapokat, és továbbra is teljes mellszélességgel állnak az Intel 845-ös chipset mellett. Az ECS azonban - a hozzá érkező P4-es megrendelések száma miatt - még csökkentette is P3-as lapjainak kibocsátását, a P4-esek oltárán. Úgy tűnik, most "bebukja a dolgot", bár a P4X266 mellett SiS 645-ös (P4, DDR) és ALi Aladdin-P4 (P4, DDR) chipsetes lapokat is gyárt. Itt jegyeznénk meg, hogy az ECS Socket-423-as, P4-es, P4X266-os lapja 70 dollár (!!!), tehát 19500 Ft alatt van! Az ECS közölte, hogy nem adja fel elképzeléseit, és a csökkenő kereslet ellenére piacra dobja a tervezett 600.000 alaplapot. Nos, Intel-VIA per ide, vagy oda, 19500 Ft-os P4-es lapokból mi csak profitálhatunk. Reméljük, az incidens nem veszi el az ECS kedvét a SiS 645-től és az ALi Aladdin-P4-től, ezek ugyanis - a P4X266-tal ellentétben - NAGYON erős P4-es megoldások lesznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés