Hirdetés

Az Apple még az ünnepek előtt feltekerné a MacBookok teljesítményét

A tavaly év végén lezajlott modellfrissítés mintájára újítaná meg novemberben MacBook márkájú noteszgépeinek termékválasztékát az Apple – írja bennfentesektől származó információk alapján a Think Secret. A lap úgy tudja, hogy a frissítést jó eséllyel összekapcsolják majd a Mac OS X operációs rendszer 10.5-ös változatának október 26-án esedékes premierjével – a források szerint ekkor vagy ezt követően pár héten belül kerülhetnek a boltokba a jelenlegi választékban szereplő konfigurációknál nagyobb teljesítményt nyújtó MacBookok.

Az ugyanakkor egyelőre nem tisztázott, hogy a gépek mely komponenseit frissíti majd az Apple: tavaly novemberben lényegében csak a notebookok processzorát cserélte gyorsabbra a cég, és állítólag ez tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek idén is. A spekulációk szerint a jelenlegi választékban szereplő modellek 2 és 2,16 GHz-en járó Core 2 Duo processzorát 2,16 és 2,33 GHz-es példányokra cserélnék, de nem kizárt az sem, hogy ezzel együtt egy platformszintű fejlesztést is végrehajtanak a MacBook családon, így a drágább MacBook Pro modellekhez hasonlóan a húzószegmensbe szánt gépek is a Santa Rosa kódnevű Centrino processzortechnológia komponenseit kapnák. Ez a gyorsabb CPU mellett gyorsabb rendszersebességet is magával hozhat, ezzel együtt a lapkakészletbe integrált grafikus vezérlő teljesítménye is nőhet.

A MacBook szériában várható modellfrissítésen kívül más Mac termékcsalád idén várhatóan már nem újul meg az Apple-nél. A MacBook Pro noteszgépeket legutóbb júniusban, az iMac családot pedig augusztusban frissítette a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés