Erősödtek az Apple MacBook noteszgépei

Hirdetés

Az Apple frissítette, erősebbé tette MacBook noteszgépeit. A lépés nem áll összefüggésben az Intel Santa Rosa platformjának bevezetésével, azaz az Apple gépei továbbra is GMA950 grafikus vezérlőt tartalmazó 945GM chipkészlettel és 667 MHz-es rendszerbuszon keresztül kommunikáló processzorral készülnek.

A legkisebb modell 2 GHz-es, a két nagyobbik pedig 2,16 GHz-es, egyaránt 4 MB másodszintű gyorsítótárral rendelkező processzort kap. Memóriájuk 1 GB (2 GB-ig bővíthető), merevlemezük rendre 80, 120, illetve 160 GB-os (felár ellenében nagyobbra cserélhető). A 13,3 colos kijelzővel ellátott modellek legszerényebb változata kombó optikai meghajtót, a két nagyobb már DVD-írót (8x SuperDrive) tartalmaz, a megszokott slot-in betöltőmechanikával.

A beépített webkamera mellett a kommunikációt Gigabit Ethernet port, Bluetooth 2.0+EDR vezérlő, illetve a 802.11n szabványtervezettel is kompatibilis AirPort Extreme Wi-Fi modul segíti. A Mac OS X 10.4 operációs rendszerrel, iLife '06 és Front Row programcsomaggal érkező gépekhez Apple Remote távirányító is jár; áruk a vállalat németországi webboltjában rendre 1049, 1249, illetve 1449 euró. A két kisebb modell fehér, a legerősebb pedig fekete színben érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés