Az AMD Radeonjai nélkül fejlődik tovább a MacBook Pro széria

Hirdetés

Az Intel Santa Rosa kódnevű mobil platformjának bizonyos komponenseit felhasználva a mai nappal megújította professzionális felhasználásra szánt MacBook Pro notebookcsaládját az Apple. A noteszgépek mostantól gyorsabb processzorral és adott esetben több memóriával érkeznek, de újdonságnak számít a DirectX 10-kompatibilis grafikus motor, valamint a LED-háttérvilágítású kijelző is (csak a 15,4 hüvelykes képátlójú típusoknál). Előbbi esetében az Apple szakított eddigi partnerével, az ATI-val (AMD-vel): az új noteszgépeket így mostantól az NVIDIA középkategóriás mobil GPU-jával szállítják. Az új technológiát tartalmazó MacBook Prók ára a szokásoknak megfelelően egy centtel sem változott a korábbi hasonló modellekhez viszonyítva, azaz a notebookok 1999, 2499 és 2799 dolláros alapáron kerülnek forgalomba.

A MacBook Pro széria alapmodellje az új, 800 MHz-es FSB-t igénylő Core 2 Duo mobil CPU-k 2,2 GHz-es órajelen ketyegő változatát kapja, mely mellé 2 gigabájtnyi DDR2-667-es memória társul. A megújult, LED háttérvilágítású, 15,4 hüvelykes, WSXGA (1440x900 pixeles) felbontású kijelzőt egy 128 MB GDDR3 videomemóriával megtámogatott, DirectX 10-kompatibilis GeForce 8600M GT grafikus processzor szolgálja ki, újdonság mindemellett a 802.11n szabvány tervezetét is ismerő Airport Extreme Wi-Fi modul. A gép további lényeges paraméterei nem változtak, azaz a tárolórendszer része maradt a 120 gigabájtos Serial ATA merevlemez, valamint a super-multi DVD-író, a vezeték nélküli kommunikációhoz továbbra is rendelkezésre áll egy Bluetooth 2.0+EDR modul, a perifériák és más külső eszközök pedig két USB vagy egy-egy FireWire-800 és 400 porton csatlakozhatnak a géphez.

A középső típus 2,33 helyett immár 2,4 GHz-es Core 2 Duo CPU-val kerül forgalomba, a konfigurációban nagyobbra cserélték a merevlemezt (120 helyett mostantól 160 GB kapacitású HDD-t építenek a gépbe), és a grafikus motor is megújult, mely hasonlóan a legolcsóbb modellhez, az NVIDIA GeForce 8600M GT erejét kamatoztatja, ám ezúttal 128 MB helyett 256 MB videomemóriával megtoldva.

A kínálat csúcsát képező 17 hüvelyk képátlójú – de nem LED-es háttévilágítású –, WSXGA+ (1680x1050 pixeles) felbontású kijelzővel ellátott MacBook Pro szintén 2,4 GHz-es Core 2 Duo processzort kapott, továbbá a mérnökök ugyanazt a típusú és kiépítésű mobil GPU-t álmodták az új csúcsmodellbe is, amit a középső konfigurációnál is alkalmaz a gyártó. Az új noteszgépeket egyedi megrendelés alapján is szállítja az Apple, a vásárló ilyenkor többek közt akár 4 GB memóriával, 250 GB-os merevlemezzel, valamint nagyobb felbontású kijelzővel (csak a 17 colos modellnél) is kérheti MacBook Próját.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés