Hirdetés

Hamarosan MacBook méretűvé zsugorodhat a MacBook Pro

Hamarosan új méretkategóriába léphet a jelenleg kizárólag 15,4 és 17 hüvelykes képátlójú TFT-vel ellátott, professzionális felhasználóknak kínált MacBook Pro noteszgépcsalád – írja bennfentes forrásokra hivatkozva az AppleInsider. A lap információi szerint az Apple a január 15-én kezdődő MacWorld Expón rántja le a leplet a 13,3 hüvelykes monitorral szerelt, vadonatúj MacBook Pro notebookról, mely a kisebb kijelző és más fejlesztések révén jóval kisebb, és legalább ötven százalékkal könnyebb lesz az eddigi modelleknél.

A jövő év elején debütáló MacBook Pro szubnoteszek a várakozások szerint több szempontból is egyfajta mérföldkőt jelentenek majd az Apple noteszgép-szériáinak történelmében, jóllehet nem ezek lesznek az első konfigurációk, melyek ezt a méretkategóriát képviselik. Az új gépek egyik érdekessége, hogy a gyártó a méret és a tömeg csökkentésének érdekében várhatóan elhagyja belőlük az optikai egységet, így az újdonságok nem csak, hogy kisebbek, de jelentősen vékonyabbak is lehetnek majd az átlaghoz képest amúgy is karcsú jelenlegi modellekhez képest.

Ebben a szériában tűnhetnek fel továbbá az első olyan MacBook Pro noteszgépek, melyek merevlemez helyett már a jelentősen gyorsabb és energiatakarékosabb, NAND flash IC-kből felépülő SSD-n tárolják az adatokat. Az AppleInsider úgy tudja, hogy az új modellek TFT-je a jelenleg is kapható nagyobb típusok 15,4 hüvelykes képátlójú monitorához hasonlóan LED háttérvilágítást kap majd, ami nemcsak szebb, egyenletesebb képet eredményez, hanem további értékes energiát spórol meg, így a kisebb gépek az akkumulátoros üzemidő tekintetében összességében komoly előrelépést hozhatnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés