Hirdetés

Az alsó csatlakozós alaplapi trendekre épít a Corsair két új háza

A 6500 és 2500 család tagjai kétkamrás kivitelűek és teljes betekintést kínálnak a fő komponenseket tartalmazó belső térbe.

Két új számítógépház-családdal jelentkezett a Corsair: a 6500 és 2500 szériát az hátsó csatlakozósorral szerelt alaplapokra (mint amilyen az MSI Project Zero vagy az ASUS BTF) optimalizálták, és úgy alakították ki őket, hogy összeszerelés után szinte teljes betekintést nyújtsanak az immár szinte teljesen kábelmentessé tett alaplapot, VGA-t, processzorhűtőt tartalmazó fő kamrába.


[+]

A két család közül a 2500 a microATX, a 6500 pedig a standard ATX méretű gépet építők számára készült, és elérhető belőlük D utótaggal jelzett rácsos, illetve X utótaggal megkülönböztett edzett üveg oldalú változat is. Ahogy a képeken is látszik, mindegyik esetben egy függőlegesen kettéosztott belső teret kapunk, ahol a bal oldali „kiállítási” kamrába kerül majd az alaplap, a rá csatlakozó bővítőkártyák és hűtés, míg a jobb kamra rejti a tápegységet, a nem M.2-es háttértárakkal egyetemben. Ezeket két 2,5”-es és két 2,5”/3,5”-es fiók képes fogadni mind a 2500, mind pedig a 6500 esetében. A két változat között nemcsak az alaplapi és bővítőkártya-kompatibilitás tekintetében vannak különbségek, hanem a telepíthető hűtéseket illetően is, a nagyobb modell ugyanis fent, lent és oldalt is képes 360 mm-es radiátorok fogadására, míg a 2500-nál ilyet csak fentre és lentre tehetünk effélét. A függőleges VGA beépítés mindkét esetben megoldható, és természetesen akkor sem kell elkeserednünk, ha nem hátsó csatlakozós alaplapunk van, mert a házak azért tartalmazzák a megfelelő kivágásokat a kábelezés átvezetéséhez is.


[+]

Az újdonságok a Corsair online boltjában már elérhetők, és hamarosan a disztribútoknál is megjelennek – az árakat illetően a 2500-as családnál 150, a 6500-asnál pedig 200 euró körüli összegekre számíthatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés