IFA 2014: kipróbáltunk egy pár top Audio-Technica fejhallgatót

Az Audio-Technica a kültéri használatra is szánt, aktív zajkioltás technológiával megtámogatott eszközei mellett kiállított néhány házimozi, high-end fülhallgatót is. Bár a körülmények nem voltak ideálisak, hiszen óriási volt a zaj, és hiányzott a kényelmes fotel is, azért belefüleltünk ezek közül kettőbe.

Audio-Techica ATH-AD2000X
Audio-Techica ATH-AD2000X [+]

Az ATH-AD2000X a kialakításnak köszönhetően nem gyakorol semmilyen nyomást a fülekre, emellett megkapta a 3D Wing Support fejtámasz rendszert, azt a vibrációmentes mechanizmust, ami úgy tartja a fejhallgatót a helyén, hogy minimális erőt gyakorol a fejre, ennek köszönhetően tényleg nagyon kényelmes a hordása. A technikai specifikációk szerint a frekvencia átvitel 5 Hz és 45 000 Hz közé esik, az impedancia 40 ohm, az érzékenység pedig 103 dB. Az 53 milliméteres meghajtókkal rendelkező nyitott fejhallgató mindenesetre kiválóan teljesített a rövid próba alatt.


[+]

Ehhez nyilván szükség volt a Cambridge Audio nagyfelbontású fájlok kezelésére is képes asztali lejátszójára, de ez még nem változtat azon, hogy a hangzás kellően szellős volt, lehetett érezni a teret, és a dinamika sem hiányzott. Konkrétan olyan volt az élmény, mintha egy pillanat alatt az óriási csarnokból egy koncertterembe teleportált volna. Jöttek a hangok mindenhonnan, erőteljesen, tisztán, megállíthatatlanul.

Audio-Techica Grandioso ATH-W1000X
Audio-Techica Grandioso ATH-W1000X [+]

Emellett egy pár perc erejéig sikerült megkaparintani a Grandioso fantázianevű ATH-W1000X-et. Ez a pazar külsejű eszköz szintén nem egy mai darab, de szintén nagyon magas szinten teljesített. Ennél az érzékenység 100 dB, a frekvencia átvitel 5 Hz-től 42 000 Hz-ig terjed, az impedancia pedig 42 Ohm.  A kézi munkával készített amerikai fekete cseresznyefa kagylók 53 mm-es, OFC-tekercses meghajtókat rejtenek. A vállalat helyszínen tartózkodó munkatársa felhívta a figyelmet a testes, masszív megszólalásra, és valóban, az ATH-AD2000X némiképp légiesebb. A hangzás nagyon tiszta, erőteljes és dinamikus, ráadásul minden finom részlet pengeélesen átjött. Sajnos nem volt idő és mód arra, hogy végigpörgessük a teljes kínálatot, de ez a fél óra is megerősített bennünket abban, hogy aki minőségi fejhallgatókban gondolkozik, annak érdemes elgondolkodnia a japán gyártó termékein is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés