Atomtámadás ellen nem véd. Talán...

Talán mértékadó tudományos körökben is elfogadott az a nézet, hogy a világ legveszedelmesebb és legdestruktívabb teremtménye a 3-4 éves kisgyerek. Amit nem képes elérni, azt lerántja, amit képes elérni, azt összetöri, amivel pedig így sem végez, azt leönti, rosszabb esetben felgyújtja. Az ioSafe tervezői talán nem is számoltak ilyen veszedelmes ellenféllel, de biztos, ami biztos, a Solo SSD névre hallgató külső tároló szinte minden ellen védve van. Talán még a szomszéd Pistike sem tudja elpusztítani. Vagy legalábbis nehezen.

Már az is elgondolkodtató, hogy vajon mitől lehet 9 kilós egy külső SSD. Naná, hogy az ellenálló háztól! A külső köpeny acélból készült, így a 127 x 180 x  279 mm-es meghajtó gyakorlatilag minden fizikai hatásnak, ütésnek, esésnek ellenáll, több mint két tonnás tömeg sem zavarja, így akár egy autó is áthajthat rajta, de azt is túléli, ha leesik a harmadikról. Kikapcsolt állapotban csőtöréskor sem jön zavarba, de a tengerbe is dobhatjuk: 30 napig a sós vizet is bírja, ha nem süllyed 10 méternél mélyebbre. Habár aktív hűtése van, így biztosan nem melegszik olyan forróra, hogy tojást lehessen rajta sütni, gyakorlatilag ezt is megtehetnénk vele, ugyanis a tűzzel szemben is védett, 30 percig elviseli az akár 843 Celsius-fokos hőmérsékletet is.

A különleges képességek ellenére (vagy tán éppen azért) puritán külsővel rendelkezik, az előlap felfestésén kívül semmilyen díszítőelem nincsen rajta. Csak a hátulján találunk néhány csatlakozót, egészen pontosan egy USB 2.0-t és egy eSATA-t. A megvédendő adatok egy 64, 128 vagy 256 GB-os SSD-n kaphatnak helyet. Nyilvánvaló, hogy ez nem elég mindenre, de az igazán fontos, igazán értékes fájlok minden bizonnyal elférnek majd rajta. A már most előrendelhető, február 16-ától kapható ioSafe Solo SSD-k ára a tárkapacitástól függően 499, 749 vagy 1249 dollár lehet, ami elsőre talán soknak hangzik, de egészen biztos, hogy sokan tartják majd jó befektetésnek az extrém körülményeknek is ellenálló eszközt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés