USB Type-C-ből csinál 2,5 gigabites Ethernetet az ASUSTOR új adaptere

Nem csak a notebookok, de még az asztali számítógépek közt is ritkaságszámba mennek a gigabitesnél gyorsabb Ethernet csatlakozók, az USB-C azonban ezt is helyettesítheti.

Bár egyre gyakrabban tűnik fel híreink között olyan eszköz, amely már 2,5 gigabites Ethernet csatlakozóval van felszerelve, ezek többsége drága NAS meghajtó, viszont a notebook és asztali PC-kbe szánt alaplapok piacán még mindig ritkaságnak számít ez a fajta port. Ezen igyekszik segíteni az ASUSTOR új, AS-U2.5G névre keresztelt adaptere, amely USB 3.2 Gen1 Type-C csatlakozóból csinál gigabitesnél nagyobb sebességre képes Ethernet portot, és bár még az új kialakítású USB sem található meg minden árkategóriában, lényegesen több helyen találkozhatunk vele.

Természetesen a Realtek RTL8156-os kontrollert rejtő adapter visszafelé is kompatibilis, így gigabites és 100 megabites hálózatokat is kezeli. A támogatott operációs rendszerek listájára nem lehet panaszunk, Windows és macOS mellett Linuxon és az ASUSTOR NAS meghajtóin szolgálatot teljesítő ADM esetében sem lesznek problémáink az eszköz kezelésével. Az AS-U2.5G már rendelhető a gyártó weboldaláról, vételára – 1 év garancia mellett – 45 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés