ASUS Strix kártyák AMD Radeon RX Vega 64 köré építve

A referenciakártyák rajtja után pár héttel már elérhetők lesznek az egyedi megoldások is.

Hirdetés

Az ASUS lecsapott a kínálkozó lehetőségre, elsőként – a hivatalos bejelentéssel párhuzamosan – mutatott be egyedinek mondható VGA-it az AMD frissen bejelentett Radeon RX Vega 64 megoldására. Rögtön két változattal is előállt a tajvani vállalat a Strix családon belül (egy normál és egy OC kiadás), melyek már külsőre is eltérnek a referencia RX Vega Black, RX Vega Silver és RX Vega Liquid kártyáktól.


[+]

Mi sem természetesebb, hogy ezek a grafikus vezérlők magukon viselik a Strix család stílusjegyeit, mely a magasabb órajelen felül elsősorban a módosított hűtőben merül ki leginkább. Ezen három darab portól védett (IP5x) "wing blade" ventilátor dolgozik, egymástól függetlenül, tehát hőmérsékleti viszonyoktól függően indulnak el, állnak le, és változik a fordulatszámuk.


[+]

A referencia megoldásnál 30 százalékkal hűvösebb működést és harmadannyi maximális zajkibocsátást ígérnek. Emellett két darab négytűs ventilátorcsatlakozónak is szorítottak helyet, amire további rendszerventilátorokat lehet kapcsolni. Felhasználták a korábbról ismert MaxContact technológiát is, ami a talppal közvetlenül érintkező, precízen megmunkált felületet jelenti a gyártó szótárában.

 


[+]

Nem maradnak a vásárlók RGB világítás nélkül, aminek alapját az ASUS Aura Sync világítási rendszer adja, mely a színek változtatásán és az effekteken túl szinkronizálási lehetőséget is kínál. Ezenfelül szót kell még ejteni a Super Alloy II néven futó komponensekről, az automata tuningot jelentő Auto-Extreme megoldásról is. Megvariálták a hátsó kivezetéseket, helyet szorítottak a DVI kimenetnek, HDMI-ből pedig egy helyett rögtön kettőt kínálnak a Strix kártyák, cserébe három helyett csupán két DisplayPortra futotta.


[+]

A legfontosabb kérdés, hogy mennyivel lesz gyorsabb a Strix és a Strix OC kiadás, mint referencia testvéreik, de erre még nem tudjuk a választ, mivel a vállalat egyelőre titkolja mind a mag, mind pedig a 8 GB-os HBM2 memória órajeleit. Ugyanígy nem tudni még azt, hogy mennyit kérnek majd az egyedi megoldásért. Előreláthatólag szeptember elején lesz erről leghamarabb információ, amikortól az AMD engedélyezi az egyedi kártyák árusítását.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés