2019. augusztus 19., hétfő

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

ASUS Strix kártyák AMD Radeon RX Vega 64 köré építve

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A referenciakártyák rajtja után pár héttel már elérhetők lesznek az egyedi megoldások is.

Az ASUS lecsapott a kínálkozó lehetőségre, elsőként – a hivatalos bejelentéssel párhuzamosan – mutatott be egyedinek mondható VGA-it az AMD frissen bejelentett Radeon RX Vega 64 megoldására. Rögtön két változattal is előállt a tajvani vállalat a Strix családon belül (egy normál és egy OC kiadás), melyek már külsőre is eltérnek a referencia RX Vega Black, RX Vega Silver és RX Vega Liquid kártyáktól.


[+]

Mi sem természetesebb, hogy ezek a grafikus vezérlők magukon viselik a Strix család stílusjegyeit, mely a magasabb órajelen felül elsősorban a módosított hűtőben merül ki leginkább. Ezen három darab portól védett (IP5x) "wing blade" ventilátor dolgozik, egymástól függetlenül, tehát hőmérsékleti viszonyoktól függően indulnak el, állnak le, és változik a fordulatszámuk.


[+]

A referencia megoldásnál 30 százalékkal hűvösebb működést és harmadannyi maximális zajkibocsátást ígérnek. Emellett két darab négytűs ventilátorcsatlakozónak is szorítottak helyet, amire további rendszerventilátorokat lehet kapcsolni. Felhasználták a korábbról ismert MaxContact technológiát is, ami a talppal közvetlenül érintkező, precízen megmunkált felületet jelenti a gyártó szótárában.

 


[+]

Nem maradnak a vásárlók RGB világítás nélkül, aminek alapját az ASUS Aura Sync világítási rendszer adja, mely a színek változtatásán és az effekteken túl szinkronizálási lehetőséget is kínál. Ezenfelül szót kell még ejteni a Super Alloy II néven futó komponensekről, az automata tuningot jelentő Auto-Extreme megoldásról is. Megvariálták a hátsó kivezetéseket, helyet szorítottak a DVI kimenetnek, HDMI-ből pedig egy helyett rögtön kettőt kínálnak a Strix kártyák, cserébe három helyett csupán két DisplayPortra futotta.


[+]

A legfontosabb kérdés, hogy mennyivel lesz gyorsabb a Strix és a Strix OC kiadás, mint referencia testvéreik, de erre még nem tudjuk a választ, mivel a vállalat egyelőre titkolja mind a mag, mind pedig a 8 GB-os HBM2 memória órajeleit. Ugyanígy nem tudni még azt, hogy mennyit kérnek majd az egyedi megoldásért. Előreláthatólag szeptember elején lesz erről leghamarabb információ, amikortól az AMD engedélyezi az egyedi kártyák árusítását.

Hirdetés

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.