Elrajtolt a rövidített ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini VGA

Az ASUS megkezdte a kifejezetten rövid, mindössze 17 cm-es nyomtatott áramköri lapra épülő GeForce GTX 670 DirectCU Mini szállítását, így hamarosan a boltok polcain is felbukkanhatnak az első darabok. A gyári referencia megoldásnál mintegy 7 centiméterrel (pontosabban 7,13 cm-rel) rövidebb VGA kifejezetten kompakt méretekkel bír (annak ellenére, hogy dupla kártyahelyet igényel), és elsősorban a kisméretű PC-k, illetve a Mini-ITX alaplapok hasznos kiegészítője lehet.


[+]

A CeBIT-en felfedezett újdonságra a gyártó egyedi hőkamrás hűtési megoldása került egy speciális CoolTech ventilátorral kiegészítve, ami állítólag még ilyen kis méretben is 20%-kal alacsonyabb hőfokra képes hűteni a kártya alkatrészeit, mint a referenciahűtő, miközben a zajszintje is alacsony marad. Mindez kulcsfontosságú egy olyan kártya esetében, ami jó esetben meglehetősen szűk helyen, időnként nem éppen alacsony hőmérsékletű környezetben fog operálni. Természetesen a gyártó ezt figyelembe véve tervezte meg a tápellátó áramkört és válogatta ki az alkatrészeket, illetve tervezte meg a nyomtatott áramköri lapot is.


[+]

Az előzetes híreszteléseknek megfelelően a Mini gyárilag tuningolva érkezik, de az 1344 CUDA mag nem 945, hanem csak 928 MHz-es órajelen (GPU Boost-tal 1006 MHz-en) ketyeg, míg a 2 GB GDDR5 szabványú memória effektív 6 GHz-es frekvencián üzemelhet. Persze a további tuningra most is lehetőség nyílik a mellékelt GPU Tweak szoftver segítségével, amivel az órajeleken kívül a feszültségértékek és a hűtőventilátor fordulatszáma is állítható.


[+]

A méretes hátlapon a szokásos csatlakozók kaptak helyet, azaz egy DVI-I, egy DVI-D, egy DisplayPort és egy HDMI áll a felhasználó rendelkezésére. A tápellátáshoz 8 tűs PCI Express tápcsatlakozóra lesz szükség, amihez átalakítót is mellékelnek a dobozban.

A GTX670-DCMOC-2GD5 jelzésű VGA árát a gyártó egyelőre nem közölte, de valószínűleg napokon belül kiderül, amint a webáruházak árlistáira felkerülnek az első példányok.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés