Teljes pompájában látható az ASUS pici GeForce GTX 670-es VGA-ja

Hirdetés

Az ASUS a CeBIT-en prezentált egy apró GeForce GTX 670-es VGA-t, amiről sajnos kevés adat derült ki, illetve maga a kártya sem volt megtekinthető minden szögből. A mindössze 17 cm hosszú DirectCU Mini jelzésű megoldás esetében a vállalat a hűtőt rejtegette, ami a SweClockers frissen kiszivárogtatott képe alapján valószínűleg nem volt véletlen. A hőkamrás bordáról tudni lehetett, de a ventilátor kialakítása igen egyedi, ami valószínűleg azt a célt szolgálja, hogy nagy légszállítás mellett se legyen túlzottan hangos. Remélhetőleg hamarosan meggyőződhetünk róla, hogy ez a gyakorlatban hogyan működik.

ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini
ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini (forrás: SweClockers) [+]

A GK104-es lapkára épülő termék egyébként állítólag apróbb gyári tuningot is kapott, így a GPU 1344 CUDA magja 941 MHz-en, míg a 2 GB-os GDDR5 szabványú fedélzeti memória effektív 6 GHz-en üzemel. Gyakorlatilag elmondható, hogy a referenciaparaméterekhez képest az előbbi értékre pakoltak rá 26 MHz-et a mérnökök.

Az ASUS a kártya hátlapján a szokásos felállást kínálna, így két darab dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a, illetve egy DisplayPort 1.2 HBR2 interfész található rajta, a szükséges tápellátást pedig egy 8 tűs PCI Express csatlakozón keresztül biztosítható. A GeForce GTX 670 DirectCU Mini a hírek szerint áprilisban jelenik meg, az árcédulán szereplő összegről azonban még nincs adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés