Asus blog: szupervékony lesz a Gorilla Glass borítású Zenbook Infinity Ultrabook

A főként okostelefonok és tabletek révén ismert Gorilla Glass gyártója, a Corning, az év elején jelentette be, hogy elkészült a kisebb-nagyobb fizikai behatásoknak ellenálló üveg harmadik generációjával. A Gorilla Glass 3 szerkezete minden eddiginél hatékonyabb védelmet nyújt a karcolásokkal és külső behatásokkal szemben, hála az NDR néven ismertetett fejlesztésnek, aminek titkát természetesen nem osztották meg.

A fejlesztés megjelenésére elsősorban az említett tableteknél és okostelefonoknál számítottunk, de persze az érintőképernyős notebookok is szóba jöhetnek. Az ASUS is notebooknál, pontosabban a bejelentés előtt álló Zenbook Infinity Ultrabooknál kívánja használni a Corning gorillaüvegének legújabb generációját, noha ez esetben nem a kijelzőre, hanem a gép fedelére (ami alatt ennek ellenére megőrizné az ismert körkörös dizájnját) és a billentyűzet környékére kerülne a nemes és nem éppen olcsó anyagból.


ASUS Computex 2013 teaser

Szükség is lesz minden erősítésre a szokásos alumínium felhasználása mellett, ugyanis a tervek szerint a hamarosan kezdődő Computexen debütáló masina mindössze 15,5 mm vastag lesz, ami 14 százalékkal vékonyabb az előző generációnál, tehát a sérülékenység csökkentése nem utolsó szempont. A Gorilla Glass már bizonyított ilyen jellegű felhasználás mellett korábban, hiszen amellett, hogy hosszú távon hathatós védelmet nyújt a notebooknak, meglehetősen könnyű és jól is mutat.

A további részletekkel kapcsolatban a gyártó egyelőre nem nyilatkozott, de két hét múlva már okosabbak leszünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények