Hamarosan befut az Astell&Kern csúcskategóriás "MP3" lejátszója

Hirdetés

Az iriver csúcsminőségű készülékekre szakosodott almárkája, az Astell&Kern legújabb hordozható lejátszójának első példányai az első negyedév vége felé érkeznek a boltokba, várhatóan szerény 2750 dolláros áron.

Astell&Kern AK240
Astell&Kern AK240 [+]

Ennyi pénzt manapság már nem nagyon szoktak elkérni egy ilyen jellegű készülékért, de az AK240 esetében többről van szó, mint egy szimpla MP3 lejátszóról. 3,3 hüvelykes, érintésérzékeny színes OLED kijelzőjének felbontása 800x480 képpont, és összesen 256 GB-nyi adattárolásra szolgáló belső memóriával látták el, ezen kívül az akár a 128 GB-os kártyák kezelésére is képes olvasó modul révén a tárolókapacitás akár 384 GB-ig kitolható. A készülékház többek között a repülőgépgyártásból ismert dúralumíniumból készült, a mérete egy okostelefont idéz, súlya 185 gramm.

Astell&Kern AK240
Astell&Kern AK240 [+]

A 192kHz/24 bites támogatást kínáló eszköz MP3 mellett a WAV, FLAC, ALAC, AIFF, AAC, DFF és DSF formátumok kezelésére képes. Két darab Cirrus Logic CS4398 típusú D/A konverterrel (DAC) látták el, natívan támogatja a DSD-t, rendelkezik beépített Wi-Fivel, így a hálózat többi elemén található zeneszámok, illetve különböző internetes adatbázisokban található fájlok lejátszására is képes. Továbbá a Bluetooth 4.0 adatátviteli technológiát (A2DP és AVRCP profilok) is beépítették, aminek köszönhetően az audioanyagok továbbíthatóak kompatibilis fül- és fejhallgatókra, hangrendszerekre.

 

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés