Archos 70b – az első Honeycomb tablet 200 dollár alatt

Hirdetés

Az Archos mindig is igyekezett jó ár/érték arányú tabletekkel jelentkezni, mely az esetek többségében sikerült is. Az Archos 70 nyár végén szerkesztőségünkben is vendégeskedett, ahol a 7 hüvelykes masina közepesnek mondható árához sajnos közepes hardver és teljesítmény társult, ez már akkor is egy picit kevésnek volt mondható. A gyártó viszont nem hagyta ennyibe a dolgot, és készített egy frissített variánst, a napokban jelentette be, hogy hamarosan érkezik az Archos 70b IT Gen 8.

Miden kifogásolt és kritikus pontjához hozzányúltak, így minden esély megvan rá, hogy azért csak bekerül az áhított minőségi, de árérzékeny szegmensbe. A kijelző természetesen maradt 7”-es, de a kapacitív panel felbontását 800x480-ról 1024x600 pixelre emelték. Processzorának pontos típusát és a magok számát egyelőre homály fedi, de annyit elárultak, hogy az órajel is 200 MHz-el több lesz, pontosan 1,2 GHz. A 8 GB tárterület változatlan maradt, szerencsére a memória azonban duplájára hízott, az így keletkezett 512 MB átlagos használat mellett már egészen folyamatos munkamenetet biztosít.

A gyártó állítása szerint a tablet könnyű és vékony lesz, csatlakoztathatóság terén pedig Wi-Fi, HDMI és microSD kártyahellyel rendelkezik. További piros pont, hogy az öregecske Android 2.2.1 (Froyo) operációs rendszert végre egy jóval frissebb verzió, az Android 3.2 (Honeycomb) váltja, ami ha nem is legújabb, de legalább kifejezetten tabletekre optimalizálták, ráadásul ebben a kategóriában még ez is ritka. Olyannyira, hogy az Archos 70b az első Honeycomb tablet, mely vételára 200 dollár alá bukott, az árcédulán egészen pontosan 199 dollár szerepel. Megjelenése 2012 januárjában várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés