IGZO kijelzők kerülnek az új Apple MacBookokba és iPadekbe?

Hirdetés

Amikor a Sharp bejelentette a nagyfelbontású és vékony IGZO (irídium gallium cink-oxid) kijelzőpaneleket, az Apple azonnal jelezte, hogy érdekelné a technológia. Ez teljesen érthető abból a szempontból, hogy az új kijelzőtípus lehetővé tenné a termékek vastagságának további csökkenését, és a most használt panelekkel szemben fogyasztás terén is kedvezőbb paraméterekkel bírnak, ezáltal az akku méretnének/kapacitásának növelése nélkül lehet szert tenni plusz üzemidőre.

A bejelentés után viszont nem történt érdemi előrelépés ebben az ügyben, ám friss iparági jelentések szerint a kaliforniai vállalat továbbra is ebbe az irányba kacsintgat. A források azt is megemlítik, hogy az Apple nemrégiben újból megkereste az ilyen típusú kijelzők atyját, a Sharpot, de állítólag az LG is szívesen kivenné a részét a gyártásból a megfelelő feltételek mellett, hiszen az almás cég nem csak a MacBook sorozatot, hanem az iPadet is ezzel a kijelzőtípussal képzeli el a jövőben (ez utóbbi kijelzőinek gyártásában pedig az LG eddig is kivette a részét).

Megállapodás továbbra sincs (vagy nem publikus), de az egyelőre nem tiszta, hogy amennyiben összejön az üzlet, akkor mely termék lesz az első, mely megkapja az új kijelzőt. Tekintve, hogy a MacBook Air most frissült és a MacBook Próból is kész van a Haswell platforma épülő variáns, ezért esélyes, hogy az új kijelzőtechnológia egy nagyobb termékfrissítés részeként debütálhat valamikor a jövő év folyamán.

Előzmények

Hirdetés