Hirdetés

Számos Mac és iOS-es készülék tápegységének villásdugóját hívja vissza az Apple

Nemrég a Microsoft jelentette be, hogy gond van bizonyos Surface gépek tápkábelével, most pedig az Apple tett közzé visszahívást komplett tápokra vonatkozóan. Az Apple leírása szerint a cserélhető fejjel rendelkező adapterek csatlakozóvillái eltörhetnek, így fennáll az áramütés veszélye. A felhívás számos, 2003 (!) és 2015 között szállított Mac számítógép és iOS-t futtató készülék gyári tartozékaként mellékelt tápjára érvényes. A szóban forgó problémás darabok egyébként kétágú villásdugóval kerültek fogalomba, és számos országba kerültek ezekből, köztük kontinentális Európa országaiba, így tehát Magyarországra is. A visszahívásban érintett az Apple világutazó adapterkészlete, a World Travel Adapter Kit is, így ezeket is ellenőrizni kell.

Hirdetés

Eddig a vállalatnak 12 esetről van tudomása. A tulajdonosoknak azt javasolják, hogy haladéktalanul ellenőrizzék milyen töltő van a birtokukban, az érintettek pedig azonnal függesszék fel a hibásnak vélt adapterek használatát, majd kezdeményezzék a cserét a hivatalos Apple szerviznél.


[+]

A cserére ítélt tápok villás csatlakozói egyszerűen beazonosíthatók. Az újratervezett, hibamentes villás adapterek felületén egy három betűből álló regionális kód olvasható ott, ahol magához a hálózati adapterhez csatlakoznak (esetünkben EUR). Amennyiben nem ez, hanem négy vagy öt karakter, esetleg egyetlen karakter sem látható, úgy jogosultak vagyunk az ingyenes cseredarabra.

Az USA, Kanada, UK, Kína, Hongkong és Japán területén forgalmazott hálózati adapterekre, a villásdugóval egybeépített USB-s tápokra, illetve semmilyen más adapterre a visszahívás nem vonatkozik. További információ magyar nyelven a vállalat ide vágó honlapján olvasható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Hirdetés