Hirdetés

Hosszú várakozást követően befutott a 35"-es AOC Agon monitor G-Sync-es tagja

Az első bejelentés óta fél év telt, de ezalatt legalább volt idő rá gyűjteni, mert ez sem lesz olcsó.

Nem könnyű az utóbbi időben eligazodni az AOC kijelzőkínálatán, és nem csak azért, mert időközben behozták a játékosoknak szánt AGON monitorcsaládot, hanem a különféle pletykák is nehezítik a leendő vásárlók és érdeklődők dolgát. Történt ugyanis, hogy a gyártó még a tavalyi évben megszellőztette, hogy az Agon szériába két egyforma 35 hüvelykes, 3440x1440 képpontos, 144 hertzre képes ívelt kijelző érkezik: a G-Sync támogatással rendelkező AG352UCG, illetve a FreeSync-es AG352UCX. Ebből akkor nem lett semmi, helyette megismerkedhettünk az AG352QCX-szel, mely a 200 hertzes frissítést leszámítva ugyanazokkal a paraméterekkel érkezett, mint a beígért két modell, de kizárólag FreeSync támogatással.


[+]

Ám úgy tűnik, szép lassan mégis megvalósul valami a korábbi ígéretekből, mivel a vállalat ma mégis előállt a fél éve beígért Agon AG352UCG-vel, ami külsőre teljesen úgy néz ki, mint az említet AG352QCX. A VA panel a 21:9 képarányú 35 hüvelykes képátlóval, az ívelt (2000r) kialakítással, a 3440x1440 képpontos felbontással és a 2500:1 kontrasztaránnyal ugyan megvalósult, ahogy a G-Sync támogatás is, de a képfrissítést a beígért 144 helyett csak 100 hertzben maximalizálták. A betekintési szögek 178/178 fokosak, a válaszidő (g2g) 3 ezredmásodperc, a maximális fénysűrűség pedig 300 cd/m². Ez utóbbit alapból PWM mentes WLED-ek állítják elő, a lefedett színtér pedig sRGB. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a G-Sync (mely 30-100 Hz között működik) helyett aktiválható az ULMB mód, mely a háttérvilágítás villogtatásával jár.


[+]

A méretes, fogantyúval ellátott állvány magassága 120 milliméterig állítható, dönthetőséget (-5,5 és +29°) és forgathatóságot (-30 és +30°) is kínál, de portrémód nincs. Van viszont VESA felfogatási lehetőség, a furatok az állvány leszerelése után válnak szabaddá. A felszereltség részeként HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2 bemeneteket, 3,5 mm-es aljzatokat és két darab USB 3.0-s portot kapott, illetve ellátták beépített hangszórókkal és egy kihajtható fejhallgató akasztóval is. Némi szemfényvesztő faktort is pakoltak bele, ugyanis a monitor hátsó és alsó peremén lévő LED-ek három különböző színre (piros, zöld és kék), valamint három különböző fényerőszintre állíthatók be.


[+]

Az AOC AGON AG352UCG kijelző márciusától lesz kapható, 899 eurós ajánlott fogyasztói áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés