Hirdetés

Nem lehet messze az első, beágyazott piacra szánt EPYC processzor

Az EPYC Embedded 3000 sorozatról korábban is árulkodott már egy útiterv, csak akkor még Snowy Owl kódnéven.

Az elmúlt év májusában írtunk az AMD Snowy Owl fejlesztéséről, amely egy vagy két darab, EPYC processzorokon megtalálható, Zeppelin kódnevű lapkát helyez majd az SCM vagy MCM BGA tokozásra. Mára kiderült, hogy a fejlesztés az EPYC Embedded 3000 sorozat része lesz, aminek a megjelenése közeledhet, ugyanis az iBASE weboldalán véletlenül feltűnt az első olyan alaplap, ami az állítólagos EPYC Embedded 3201-es rendszerchipet használja.


[+]

Természetesen a bakit gyorsan korrigálta a cég, de az internet nem felejt, így a termékhez tartozó dokumentációról megmaradt egy bizonyítékul szolgáló kép. Az alaplapon látható négy darab DDR4 szabványú memóriát fogadó slot, amelyekkel az EPYC Embedded 3201 kétcsatornás módban üzemel. Ugyanakkor a nyomtatott áramköri lapon megvan a hely további négy foglalatnak, arra az esetre, ha az adott tokozáson két Zeppelin lapka dolgozna, ezzel megduplázva a memóriacsatornákat is.

Maga a BGA tokozás egyébként lábkompatibilis, így a gyártók tetszőlegesen cserélhetik az egy- vagy kétlapkás EPYC Embedded 3000 sorozatú modelleket.

Az EPYC Embedded 3000 generációról eddig nem sok dolog derült ki, de több területet is megcéloz a szerverpiacon. A legjobb konfiguráció akár 64 darab PCI Express 3.0, 16 darab SATA vagy NVMe, illetve 8 darab 10 gigabites Ethernet interfészt is kínál. Valószínűleg a közvetlen ellenfél az Intel Xeon D sorozata lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés