Egy időre lelőtte a Cinebench R23 világrekordjának hajkurászását az új EPYC

Az AMD valószínűleg tudatosan kavarta fel az állóvizet, a most felállított rekordot csak az érkező Ryzen Threadripper alapos tuningjával van esély megdönteni.

Bár az AMD-nek nincs igazán szüksége arra, hogy újabb rekordot állítsanak fel a Cinebench R23 program többszálú tesztjében, azért a cég bevetette az új EPYC generációt, így elhappolták az első helyet, amit korábban egy 5,225 GHz-re tuningolt, folyékony nitrogénnel megsegített Ryzen Threadripper 3990X tartott a maga 105170 pontjával.

Az AMD egy mezei kétutas, 3,6 GHz-en üzemelő Epyc 7763-mal dolgozott, amely még hagyományos ventilátoros hűtéssel is könnyedén hozta az új rekordnak számító 113631 pontot, ráadásul a konkrét mérést az alábbi videó mutatja is. Az eredményen igazból nem érdemes meglepődni, a 128 mag nagy előny a 64 maggal szemben, így ez eléggé ellensúlyozza a jelentős órajelhátrányt.


(forrás: HWBot) [+]

A fentiekkel igazából az a gond, hogy nem sok esélyt hagyott az AMD a tuningot kedvelő közösségnek. Persze ezt fel lehet fogni kihívásként is, de a jelenlegi Ryzen Threadripper sorozattal nagyon nehéz még erős tuning mellett is felvenni a versenyt a két csúcskategóriás EPYC CPU-val. Leghamarabb a tuningosok nyár végén vághatnak vissza, ekkorra van tervezve a Zen 3-as Ryzen Threadripper, amivel már sokkal könnyebb dolguk lesz. Ez persze valószínűleg egy tudatos lépés az AMD-től, hiszen a nagy teljesítményű processzorok piacán manapság nincs sok esemény, így jobb híján mesterségesen kavarják meg az állóvizet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés